Sarbatorile sunt insotite de mese copiase, de cresterea in greutate, de probleme digestive, dar si de multa bucurie si odihna.
Pentru ca in aceasta perioada copiii sunt in vacanta si parintii in concediu, excesele alimentare sunt destul de frecvente. Va propunem un meniu general pentru copii potrivit in perioada sarbatorilor.

Meniu sanatos pentru copii, de Sarbatori

Acest meniu este unul echilibrat care asigura necesarul de nutrienti pentru copil. Trebuie sa stiti ca micutul nu poate tolera orice tip de aliment pentru ca tubul lui digestiv nu a ajuns inca la maturitate.

Astfel alimente precum salata boauf, maioneza, carnea de porc sau de miel, toate acestea sunt alimente greu digerabile pentru micutul tau. Este posibil ca lui aceste alimente sa nu ii placa, tocmai pentru ca organismul i le refuza la aceasta varsta. Asadar trebuie sa cautati alternative la mancarea traditionala.

Aperitivele

Pentru copii un ou pe zi este suficient, iar daca vrea sa ciocneasca nu inseamna musai ca trebuie sa si consume oul ciocnit. Drobul este destul de greu pentru copil, asadar se recomanda sa il preparati din organe si ficat de pasare, cu multa verdeata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să alegi componente pentru baia ta Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Mezelurile si painea nu trebuie sa existe in farfuria copilului, insa legumele, branzeturile si cremele de branza, precum si un gratar de piept de pui la aperitiv – toate acestea vor fi foarte apreciate de stomacul micutului. Evitati maioneza pentru copil, este de preferat sa nu faceti deloc salata beauf daca micutul are sub 5 ani.

Felul intai

Este bine sa fie reprezentat de un bol mic de mancare lichida: ciorba, bors, supa etc. Chiar daca gandul mesenilor este la friptura de Pasti, totusi un bol de ciorba este util pentru digestie.

Felul al doilea

Se recomanda sa il serviti dupa multa vorba, la aproximativ jumatate de ora sau poate chiar o ora de la felul intai. Vorba la masa si joaca copiiilor vor umple rapid acest timp. Apoi serviti friptura, usturoiul, mamaliga sau alte feluri de mancare pe care le-ati ales.

Pentru ca aveti copii la masa, este indicat sa evitati orice preparat care se obtine din carne tocata sau din carne de porc. Atentie la cantitati, nu faceti portii mari, cine mai vrea mai cere. Unii copii sunt tentati sa manace tot din farfurie si ulterior se pot simti rau.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Desertul

Si in cazul desertului se recomanda sa il serviti la distanta de ultima masa, respectiv felul doi. Aceasta pentru ca digestia glucidelor are alte particularitati fata de digestia carnii (proteinelor).

Se recomanda sa serviti doar o feliuta de pasca sau cozonac, in rest fie o tarta cu fructe, fie o salata de fructe, mai precis alimente cu fructe si nu cu ciocolata, creme sau frisca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri