De ce? Primul copil baiat inseamna o stabilitate mai mare a casniciei. Intr-o casnicie fericita exista tendinta ca cei doi sa aiba mai multi copii pe parcursul vietii, ceea ce, implicit, pe femei le determina sa petreaca mai putin timp pe piata fortei de munca. In mod evident, primul-nascut baietel afecteaza in mod pozitiv probabilitatea ca acel mariaj sa supravietuiasca, asa incat mamele nu se grabesc sa se intoarca la serviciu.
Cei trei autori ai studiului au aratat o alta diferenta statistica importanta intre mamele cu primii copii fetite sau baietei. Anume faptul ca mamele cu primul nascut fetita, au cu 4 procente mai multe sanse sa divorteze, decat femeile al caror prim copil este baiat.
Astfel se explica de ce mamele cu fetite lucreaza mai mult – ele sunt nevoite sa faca asta. Sunt mame singure. Grupul mamelor cu baietei prim-nascuti lucreaza mai putin fiindca se afla inca intr-un mariaj si stau in afara campului de munca mai putin, fiindca au mai multi copii.
Aceasta este una dintre concluziile uimitoare ale studiului: un prim-nascut fetita reduce viata unei casatorii: “Primul nascut fata reduce in mod substantial stabilitatea unei casnicii”, spun autorii studiului.
Un articol de Julie S.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.