Sexul este un subiect tabu. Multi parinti nici nu concep sa le vorbeasca micutilor despre sex!
Sexul este un subiect tabu. Multi parinti nici nu concep sa le vorbeasca micutilor despre sex!

Cu toate acestea, ei tot vor afla din jur diverse lucruri legate de sex, informatii mai mult sau mai putin adevarate, mai mult sau mai putin daunatoare. Astfel ca cea mai sigura sursa a copilului trebuie sa fiti voi, parintii, sa ii invatati ce sa evite, ce trebuie sa stie - toate acestea la varsta potrivita.

Cum sa le vorbiti fetitelor despre sex si ce ar trebui sa stie?

Copiii au nevoie de informatii, insa adaptate varstei lor.

Fetitele trebuie sa stie atunci cand sunt mici ca au organe genitale, ca rolul lor este sa faca si ele, cand vor fi mari, copii, dar nu pot inca intelege cum “functioneaza”, asadar acestea vor afla atunci cand vor creste mai mari.

Ce trebuie sa stie pana la varsta de 8 ani

Fetitele trebuie sa stie de existenta organelor genitale, de rolul lor in reproducere, puteti face analogii chiar cu animalutele. Ce nu trebuie sa stie este partea de dezvirginare, precum si cea sexuala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

De asemenea fetitele trebuie instruite in privinta strainilor, cat de periculosi pot fi acestia si de faptul ca le pot pacali. Ele nu trebuie sa accepte de la straini bomboane, jucarii sau alte dulciuri/obiecte decat daca au confirmarea voastra ca parinti.

Atentie la internet. Restrictionati cu atentie calculatorul si permiteti-i acces doar in prezenta voasta, asa ii asigurati atat dezvoltarea, cat si educatia. De asemenea o puteti ghida si ajuta sa invete mai repede sa utilizeze calculatorul, evitand astfel pericolul informatiilor nocive.

Ce trebuie sa stie fetita pana la menstruatie

Este cazul sa afle ce este menstruatia, cum se manifesta, ce trebuie sa faca si mai ales ca nu trebuie sa se sperie. Altfel sangerarea vaginala poate fi chiar ca un soc pentru ea. Unele fetite au chiar la 9 ani prima menstruatie (menarha) asadar este bine sa fie deja informata. La prima menstruatie trebuie sa stie ca urmeaza un consult ginecologic pentru virgine, afland astfel ce inseamna virginitatea. Trebuie sa ii explicati cand este indicat sa isi inceapa viata sexuala si riscul de cancer pe care il poate avea daca incepe mai devreme. Va sugeram sa cititi articolul: Pericolele inceperii precoce a vietii sexuale

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Oxitocina – tot ce trebuie sa stii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri