In Romania, dispar anual aproximativ 3000 de copii, ceea ce este un fapt foarte ingrijorator. Supravietuirea si siguranta lor sunt deseori chestiune de noroc dar in mare masura, depinde foarte mult si de noi, adultii.
In data de 25 mai, Centrul FOCUS – singurul ONG romanesc care se ocupa de disparitia copiilor - a marcat Ziua Internationala a Copiilor disparuti si cu aceasta ocazie ne-a reamintit cata grija trebuie sa avem de copiii nostri. Fenomenul disparitiei copiilor este unul deosebit de grav nu doar in Romania, ci si la nivel international si de aceea trebuie sa devenim adulti responsabili fata de soarta copiilor.

Centrul FOCUS ne ofera mai multe indrumari cu privire la ce trebuie sa facem pentru a avea mai mare grija de cei mici. Si, mai ales pe timp de vara cand activitatile lor sunt mult diferite si cand exista riscul de a-i pierde de sub supraveghere, iata ce ar trebui sa stim:

In acesasta perioada, copiii sunt mai mult timp acasa si de multe ori fara supravegherea unui adult. Copiii merg in vacante cu sau fara dumneavoastra.

FOCUS va recomanda sa alocati 2 minute pentru siguranta lor in
perioada estivala, trecand in revista urmatoarele sfaturi:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Discutati din nou cu copiii dumnevoastra regulile cu privire la ce au voie sa faca si ce sa nu faca in zona/cartierul in care locuiesc, in cazul in care nu sunteti prezent, in special in ceea ce priveste vizitele in casele altor persoane.

• Asigurati-va ca stiu sa isi spuna numele complet, adresa si numarul de telefon;
• Asigurati-va ca stiu sa foloseasca telefonul;
• Asigurati-va ca stiu ce sa faca in caz de urgenta si ca stiu sa va gaseasca folosind telefonul mobil;
• Este indicat ca cel mic sa poata suna/merge la un vecin de incredere in cazul in care ii este frica, se simte amenintat sau are o urgenta;

Invatati copilul sa tina usa casei inchisa, sa nu o deschida sau sa vorbeasca cu necunoscuti care suna la usa, in timp ce sunt singuri acasa.

• In cazul in care ati rugat o cunostinta sa treaca sa verifice copilul, asigurati-va ca acesta se simte in siguranta cu persoana respectiva;
• Asigurati-va ca nu va spune nici unei persoane care suna la telefon ca este singur acasa;

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Caria dentară – ce este și cum se tratează

Nu va lasati copiii nesupravegheati la Mall-uri, cinematografe, parcuri de distractie, spatii de joaca sau parcuri - acestea nu sunt locuri in care copii dumneavoastra sunt in siguranta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri