Copiii nu au o sanatate de fier, racesc, se ranesc, uneori le mai curge sange din nas, alteori au stari de greata, dar nu toate aceste simptome ascund cu adevarat o boala si chiar mai putine sunt urgente medicale.

Cum stii cand sa duci copilul la doctor?

Unele simptome ale copilului trebuie sa va ridice suspicinea de boala si necesitatea unui consult medical. In general, simptomele care anunta o boala constau sau sunt insotite de cateva caractere comune prezentate mai jos.

17 Simptome ale copilului pe care nu trebuie sa le ignori

Intotdeauna trebuie sa duceti copilul la doctor, fara exceptie, daca prezinta vreunul sau mai multe din simptomele de mai jos:

- Febra peste 38 de grade Celsius;

- Durere care nu cedeaza la ibuprofen sau paracetamol – analgezice uzuale; durerea poate fi de orice natura: de tesuturi moi, de oase etc.

- Frisonul;

- Diareea care depaseste doua zile;

- Constipatia mai lunga de o saptamana;

- Febra, care chiar daca este intre 37 si 38 de grade Celsius, in conditiile in care este insotita de greata sau chiar voma;

- Durere abdominala care iradiaza pe picior, mai ales daca este in partea dreapta;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

- Dureri sau usturimi la urinare;

- Tusea persistenta, care dureaza mai mult de trei saptamani;

- Epistaxis – sangerare nazala – frecvent, mai des de 4 ori pe luna;

- Aparitia bubitelor de orice natura sau a petelor pe piele;

- Umflarea unor zone din corp, incepand de la nivelul fetei sau putandu-se manifesta la nivelul degetelor. Deci orice umflatura din corp, mare/mica/ de orice natura necesita parerea medicului.

- Dupa muscatura unor insecte sau ingestia unor alimente/pastile ori dupa injectii, la scurt timp, daca apare: senzatie de sufocare, umflarea fetei – chemati urgent medicul, poate fi soc anafilactic;

- Senzatiile de sufocare ale copiilor, mai ales daca sunt puternice – pot fi sugestive pentru crizele de astm;

- Lesinul – orice lesin trebuie investigat;

- Daca micutul mananca exagerat de mult (aici este interpretabil, doar medicul poate evalua) si totusi slabeste;

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

- Daca isi pierde energia, devine apatic, desi nu pare sa aiba niciun alt simptom in afara de astenie;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri