Copiii trec des prin tulburari de tranzit care de obicei se manifesta la doua extreme: diaree sau constipatie. Parca te doare sufletul sa iti vezi copilasul suferind de durerile de brtica si iti doresti un remediu care sa il ajute, caci pastilele au totusi si efecte toxice si nu este indicat sa abuzati de ele.

Diareea

Daca micutul prezinta urmatoarele simptome trebuie sa mergeti urgent la medic:

- Diaree cu scaune apoase dese, peste 10 scaune pe zi sau peste doua scaune pe ora;

- Daca diareea este insotita de febra mare si frison;

- Daca starea generala se agraveaza, apare durerea de cap, greata sau chiar voma;

- Daca diareea este insotita de sange – sange in scaun.

Daca micutul prezinta doar o diaree obisnuita, cu dureri de burtica dar scaunul nu este foarte apos si simte doar nevoia sa stea in pat, atunci puteti incerca urmatoarele metode naturiste:

Alimentatia: se recomanda sa ii dati sa manance:

- Cereale integrale cu bob strivit si nu procesate (expandate) si iaurt. Iaurtul contine probiotice si in ciuda mitului ca iaurtul ar produce diaree, de fapt efectele lui sunt reglatorii, regleaza tranzitul si ajuta la refacerea florei intestinale care a fost perturbata in timpul diareei. Cerealele simple contin multe fibre si retin apa din intestin, astfel micutul incepe sa aiba scaune mai consistente si nu mai face diaree;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

- Painica prajita si branzica usor sarata, uscata;

- Ceai de menta cu lamaie si cat mai putin zahar. Mierea nu este indicata in diaree;

Micutul nu va avea pofta de mancare, dar ii puteti lasa alimentele langa pat cu conditia ca din cand in cand sa ia cate o gurita din ele. La fel si ceaiul, nu il poate bea decat incet, cate o gurita-doua la cinci minute. Ii puteti da sticksuri in locul painicii uscate, le va manca cu placere.

Constipatia

In cazul contipatiei micutul are o stare de disconfort abdominal care il face agitat si nervos, insotit de crampe durerose.

Este recomandat ceai laxativ indulcit cu miere si acrit cu cateva picaturi de lamaie, dar si alimente ca:

- O masa numai de fructe, taiate cubulete pe care le va manca cu placere;

- Iaurtul regleaza tranzitul, fiind util si in constipatie, alaturi de cereale care in acest caz va creste peristaltismul, adica miscarile intestinelor pentru a elimina continutul lor.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

- Salatele sunt si ele de ajutor in constipatie.

- Supe/ciorbe – acestea sunt indicate in regimul zilnic al micutului, ca si cele de mai sus.

Este bine sa ii dati o zi astfel de alimente si problema lui va disparea. Evitati carnea, chipsurile, preparatele fast-food in aceasta perioada, ii pot agrava starea.

Daca micutul nu are scaun in cinci zile consultati medicul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri