Vara pentru copii inseamna vacanta, inseamna joaca, dar la fel de bine poate insemna si educatie. Sportul face parte dintr-o educatie sanatoasa a copilului si totodata este atat de distractiv incat cel mic il va practica cu placere.

Sporturile de vara ajuta copiii sa invete sa interactioneze cu alti copii de varsta lor, dar si cu oameni mari. Inavata sa asculte atunci cand li se dau povete si sunt indrumati si totodata invata ce inseamna competitia, dar si distractia. Invata sa imaprta, dar si sa se impuna in ceea ce priveste dorintele lor. Invata sa aleaga, sa ia decizii si chiar in timp de cateva secunde, de exemplu decizia in jocul practicat. Invata sa isi controleze corpul, dar si emotiile, sa isi stapaneasca nerabdarea, timiditatea sau din contra, indrazneala exagerata. Pe scurt, sporturile sunt educative pentru copii.

6 Sporturi de vara pentru copilul tau

Inotul

Inotul ii invata pe cei mici nu doar sa stea la suprafata apei, cat si sa isi invinga temerile. Daca la inceput le este teama de apa, invata apoi cum sa isi controleze centrul de greutate, corpul si respiratia. De asemenea inotul dezvolta musculatura si imbunatateste pozitia coloanei vertebrale. Facut insa de performanta poate fi nociv pentru aparatul auditiv (otite frecvente) si pentru ovare la fetite (fac chisturi ovariene).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Volei

Acest sport este mai greu, insa inalta si necesita dezvoltarea spiritului de echipa. Este un sport usor de practicat si in alte situatii, de exemplu pe plaja.

Baschet

Baschetul este un sport ideal pentru copiii mai mici de statura, fiind sportul care inalta cel mai mult. Dezvolta coloana vertebrala, dar si musculatura corpului. Este un sport complex indicat in copilarie atat pentru fetite cat si pentru baieti.

Tenis

Tenisul de camp sau de masa este un sport antrenant, dar complex. Dezvolta musculatura si spiritul de competite, ajutand totodata copilul sa creasca. Este un joc ce dezvolta gandirea strategica, dar are ca inconvenient faptul ca dezvolta in special o singura jumatate a corpului.

Dansul

Este poate cel mai complex sport – dansul sportiv sau baletul. Invata copilul manierele in public, de asemenea dezvolta maxim capacitatile motrice, inalta si nu mareste inestetic musculatura. Dezvolta oasele si tendoanele, dar si gandirea strategica si autocunoasterea.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Jocurile de perspicacitate

Exista tabere speciale pentru copii care organizeaza tot felul de jocuri artistice si de perspicacitate asfel incat sa combine dezvoltarea fizica cu cea psihica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri