Parintii sunt intotdeauna vinovati de educatia copiilor, indiferent daca ne referim la educatia intelectuala, motrica sau chiar alimentara.

Parintii sunt responsabili de educatia copiilor, indiferent daca ne referim la educatia intelectuala, motrica sau chiar alimentara.

In privinta alimentatiei, parintii fac frecvent anumite greseli.

10 greseli in alimentatia copilului

Le ofera dulciuri atunci cand copiii cer

Daca invatati copiii ca pot manca dulciuri oricand poftesc, mai exact sa le cumparati dulciuri de fiecare data cand cer, atunci micutii vor deveni foarte obraznici si nu se vor lasa pana ce nu vor primi ciocolata. De asemenea stiati ca micutii n-ar trebui sa manance ciocolata, cacao sau orice alt produs care contine cafeina pana la 10 ani (cafea, cei verde etc.)? Asadar:

- copiii trebuie obisnuiti ca duminica (si eventual cateva zile dupa) sa manance ceva dulce facut de parinti in casa, si nu cumparat din comeret cu E-uri si alte substante nocive.

- copiii nu trebuie luati la cumparaturi pana nu au formate reguli clare alimentare si pana nu le-au inteles. Spre exemplu pot face lista de acasa cu ce vor sa ia de la cumparaturi, voi verificati lista si cand mergeti impreuna bifati strict lucrurile de pe lista. Fara drept la comentarii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

- anumite bunatati pot veni si ca recompensa. De exemplu daca micutii au fost cuminti si ascultatori in restul saptamanii, pot primi prajitura preferata in week-end. Amintiti-va cum mancam noi cand eram mici la bunica. Doar dulciuri facute in casa, care nu erau zilnice. Sa nu uitam ca zaharul si toxinele alimentare predispun copiii la diferite boli. Cateva exemple sunt bolile alergice ca urticaria, ori boli pe fond atopic sau diabetul zaharat insulino-dependent, care se pare ca ar putea fi evitat printr-un stil de viata sanatos.

Le dau bani copiilor sa isi cumpere ce vor

Copiii trebuie sa primeasca pachetel de acasa cu caserole ce contin preparate sanatoase. Ei nu au nevoie de bani decat dupa ce tremina clasa a opta.

Se ingrijoreaza ca micutul se poate culca nemancat

Copiii nu trebuie sa manance imediat inainte de culcare. Cina cu intreaga familie ar trebui sa aiba loc la ora 19, astfel incat la 20:30 copilul sa fie in pat, mai ales daca a doua zi se trezeste la ora 06:00. Copilul trebuie sa doarma 10-12 ore pe noapte.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri