IN ACEST ARTICOL:
Parintii sunt intotdeauna vinovati de educatia copiilor, indiferent daca ne referim la educatia intelectuala, motrica sau chiar alimentara.

Cred ca cel mic mananca prea putin

Multi parinti se plag ca cel mic manaca prea putin. Dar ganditi-va ce stomacel mic are, ce burtica mica are. Copilul mananca putin, dar des. Sfatul nostru: consultati medicul pediatru. Daca medicul spune ca mananca adecvat varstei lui, credeti-l. Puteti cere sfaturi cu privire la alimentataia potrivita pentru varsta copilului, acestea va pot fi folositoare.

Parintii il invata sa manance mult inca din fasa: “gras si frumos”

Bebelusii sunt "indopati" inca din fasa, pentru ca parintii au senzatia ca un bebelus trebuie sa fie "gras si sanatos". Din pacate nu fac decat sa predispuna copilul la obezitate infantila inca din fasa. Trebuie sa stiti ca numarul de celule grase creste pana la vartsa de 5 ani, dupa care se mentine relativ constant, dar ingrasarea se produce doar prin cresterea volumului celulelor grase. Incercati sa mentineti silueta copilului pana la aceasta varsta daca nu doriti sa il predispuneti la varsta adulta la boli cardiovasculare si diabet zaharat de tip II.

Fructele si legumele

Invatati copii sa manance fructe si legume. Oferiti-le la masa salate si faceti-le zilnic salate din fructe diferite pe care sa le oferiti copiilor ca pe "ceva bun". Faceti din salata de fructe in care puteti pune si iaurt, miere si nuci, acel "ceva bun" al zilei.

Parintii uita sa se joace (joaca cu mancarea)

Daca simtiti ca micutii sunt plictisiti de anumite preparate, atunci jucati-va cu ele. Creati forme, fete, flori, masinute, orice desen despre care stiti ca cei mici il indragesc. In felul acesta mancarea va fi mult mai atractiva.

Lipsa variatiei alimentatiei

La nivel mondial lipsa variatiei alimentatiei este recunoscuta chiar ca facand parte din principalele cauze ale cancerelor. Este rau sa nu variati alimentatia si mai ales sa "setati" gusturile culinare ale copilului pe anumite sortimente. Variati alimentatia, de la o zi la alta, macar cu un fel de mancare care nu a fost consumat in ziua precedenta. De exempllu daca cel mic a mancat cu o zi inainte salata de cruditati, faceti apoi o salata de varza. sau daca intr-o zi a mancat salata de pepeni (verde si galben), apoi in alta zi mananca salata de citrice, in alta zi salata de mar cu morcov si nuca etc.Orice fel de mancare poate fi variat, chiar daca nu toate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri