IN ACEST ARTICOL:
Larva migratorie, in denumirea sa stiintifica Larva migrans cutanata sau Ancylostoma braziliense reprezinta o infectie la copil care poate fi contactata de la animalele de casa, in special caini si pisici care nu au carnet de sanatate la zi.
Larva migrans cutanata – cum se infecteaza copilul?

Larva migrans cutanata sau Ancylostoma braziliense provine in general din fecalele animalelor de casa infectate cu viermele cu carlig. Acest vierme este prezent in special la cainii si pisicile care nu au carnet de sanatate si care nu sunt pazite de infictiile parazitare: de exemplu cainii si pisicile de curte.

Aceste animale elimina ouale viermelui cu carlig prin fecale si astfel prin atingere, prin maingaierea animalului sau prin urcarea in pat/pe masa ori prin contaminarea directa a alimentelor cu fecale – omul poate ajunge in contact cu ouale de Ancylostoma braziliense.

Spalarea alimentelor sub jet de apa si spalarea mainilor inainte de masa reprezinta o conditie esentiala in preventia infectiei cu larva migrans cutanata (Ancylostoma braziliense). Copii devin mai expusi in fata acestei infectii, ei ducand des manutele la gura.

Un alt mod de contaminare specific conatminarii cutanate este reprezentata de intrarea larvelor prin piele. Contaminarea sistemica este speficifa pentru larga migrans visceralis, dar prin atingerea larvelor copilul se poate cntamina direct cu larve. Infectia cu Ancylostoma braziliense este cu atat mai mare daca omul sau copilul a stat intins pe pamantul sau iarba contaminata (mai multe larve Ancylostoma braziliense au patruns la nivelul pielii)

Larva migrans cutanata – care sunt simptomele infectiei?
Larva migrans cutanata sau Ancylostoma braziliense reprezinta o infectie parazitara. Principalele simptome sunt cele cutanate:
  • la nivelul pielii apare o roseata de forma liniara (Ancylostoma braziliense) care se dezvolta lent;
  • Roseata migreaza de la o zi la alta.
  • stiurile rosii cresc de la o zi la alta cu 1-3 cm – creste larva migrans cutanata.
  • leziunile sunt deosebit de pruriginoase (produc mancarimi) si trebuie facut diagnosticul diferential cu scabia.
Larva migrans cutanata – tratament

Daca infectia s-a pridus atat la nivel sistemic, dau si in piele (larva migrans visceralis plus larva migrans cutanata) – atunci infectie poarta numele de Sindromul larva migrans.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri