21 Septembrie 2011 publicat în Copil 69 share-uri

Parintii se gasesc adesea pusi intre fermitate si dragoste cand vine vorba de copii, astfel ca uneori pot lua decizii nepotrivite. Foarte expusi unor astfel de greseli sunt mai ales parintii aflati la primul copil, lipsa experientei jucand un rol important in deciziile parintesti.

5 Greseli ale parintilor in educatia copiilor

Parintii pot gresi usor fie din prea multa dragoste, fie din nestiinta. Unele informatii care tin in special de psihologia copilului, de varstele dezvoltarii emotionale ale acestuia nu sunt comunicate parintilor prea des si aceste informatii le pot lipsi.

Copilul trebuie educat inca din fasa

Astfel micutul trebuie invatat de mic sa faca ce spune mamica, sa fie luat usor de la un san la altul atunci cand cel mic nu vrea sau sanul devine dureros pentru mamica (o atitudine greu de luat de catre mamici); apoi micutul inca din fasa trebuie indrumat spre miscare. Lasati-l sa umble prin casa sau sa se joace in patut (dar sub supraveghere) si de asemenea faceti exercitii cu cel mic. Pentru mamica sau tatic este foarte usor sa faca gimnastica cu micutul: cu degetelele se lasa prins de micile manute si le misca usor, astfel incat bebelusul trage de ele si isi tonifica bratele. Apoi ii prinde usor gleznele si se fac exercitii cu piciorusele micutului. Si masajul usor este foarte bun pentru copilul mic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Măsuri de prim ajutor în caz de înec cu bol alimentar Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Alimentatia

Multi parinti cad in plasa micilor santajisti si le cumpara ciocolata, bomboane, preparate fast-food, mezeluri etc. Un copil, cu atat mai mult ca se afla la varsta cand se dezvolta, trebuie obligatoriu sa manance sanatos, indiferent de eforturile parintilor. Spre exemplu s-a demonstrat ca boala aterosclerotica (raspunzatoare de majoritatea bolilor cardiace) incepe inca din viata intrauterina!

Jocurile

Jocurile sunt frumoase, dar nu toate dezvolta la fel de mult imaginatia si inteligenta copilului. Inteligenta emotionala de asemenea trebuie dezvoltata. Chiar daca cel mic isi doreste numai papusi ori doar masinute si robotei, incercati sa il convingeti sa se joace si altceva: impreuna cu voi. Doar parintii ii pot ghida pe micuti spre alegeril potrivite. Jocurile educationale sunt cele mai potrivite pentru copii

Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Cele mai încurajatoare citate despre succes 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri