21 Septembrie 2011 publicat în Copil 69 share-uri

Parintii se gasesc adesea pusi intre fermitate si dragoste cand vine vorba de copii, astfel ca uneori pot lua decizii nepotrivite. Foarte expusi unor astfel de greseli sunt mai ales parintii aflati la primul copil, lipsa experientei jucand un rol important in deciziile parintesti.

Copil prea alintat

Copilul mic nu stie ce e rau si ce e bine, ce e frumos si ce nu, ce comportament este potrivit in functie de situatie. Rolul parintelui este acela de a-l invata. Un copil incapatanat este de multe ori un copil care nu a inteles de ce trebuie sa faca anumite lucruri si care stie ca i se permite. Parintele trebuie sa ii explice copilului de ce anumite alegeri sunt mai bune decat altele si de asemenea ca nu ii este permis orice, ca fiecare gest are si consecinte (care chiar trebuie sa existe).

Educatia prin violenta

Un parinte care tipa sau foloseste violenta fizica nu este deloc mai convingator, ci doar pare mai slab in fata copilului. Micutul invata ca acest comportament este cel potrivit, astfel ca va reactiona si el la fel la un anumit moment. Daca violenta verbala sau fizica este excesiva, atunci copilul se inchide in el pentru ca nu mai poate raspunde cu aceeasi forta. In tot cazul, educatia fortuita nu este cea mai buna alegere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cele mai încurajatoare citate despre succes
Va sugeram sa cititi si articolul:

Cum arata violenta impotriva copiilor...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri