3 Octombrie 2011 publicat în Copil 32 share-uri

A purta o discutie cu copilul despre sex poate fi destul de dificil, insa lispa informatiilor poate duce la catastrofe.

De aceea parintele trebuie sa fie deschis fata de copil atunci cand vine vorba de sexualitate si informatiile despre sex trebuie oferite copilului odata cu cresterea acestuia, pe masura ce micutul incepe sa inteleaga lumea din jur.

Cand incepem sa ii vorbim copilului despre sex?

Copilul este foarte vulnerabil in fata agresivitatii sexuale. Astfel cateva lucruri ar trebui sa le cunoasca de mic. Explicati-i copilului mic, inca de cand il dati la gradinita, ca exista oameni buni si oameni rai, ca in povesti. Iar cei rai vor incerca sa-i pacaleasa, sa ii ademeneasca de partea lor. Invatati-i sa evite strainii.

Totodata explicati-le ce este aceea zona intima si tocmai pentru ca este intima nimeni nu trebuie sa o vada. In acelasi timp copiii vor intelege si de ce nu este frumos sa se joace acolo, cum li se mai intampla copiilor mici.

De la 8 anisori - ce ii spunem copilului despre sex

Atat fetitele cat si baieteii trebuie sa afle despre ciclul menstrual. Daca parintii nu le explica (indiferent daca sunt baietei) copiii vor auzi oricum la cei din jur si cine stie ce pot intelege. Tocmai pentru a evita informatiile gresite pe care copiii le pot culege din jur este indicat sa le explicati voi, parintii, despre fiziologia organelor sexuale si despre ciclul menstrual.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Pentru fetite este esential sa afle despre existenta acestui ciclu al organelor genitale feminine. Mai ales ca in zilele noastre varsta de menarha (prima sangerare menstruala) este in scadere. Sunt fetite care pot avea menarha si la 9 ani sau mai precoce. In tot cazul, fetita trebuie dusa la medic la prima menstruatie.

Explicati totodata fetitei/baietelul ca odata cu venirea ciclului menstrual o fetita devine femeie, adica este capabila sa ramana insarcinata si sa aiba copii.

Tot la aceasta varsta este cazul sa incpeti sa le explicati copiilor ce este sexul si care sunt pericolelele: bolile cu transmitere sexuala, traumatismele (ruptura de vagin la dezvirginare de exemplu, spasmul vaginal, problemele de erectie si ejaculare la baietel etc.) si posibilitatea de sarcina. Explicati atent copiilor cat de periculoasa este inceperea precoce a vietii sexuale.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri