3 Octombrie 2011 publicat în Copil 32 share-uri

A purta o discutie cu copilul despre sex poate fi destul de dificil, insa lispa informatiilor poate duce la catastrofe.
Va puteti folosi de filmele romantice, de manuale de anatomie si fiziologie.
De la 15 ani - ce ii spunem adolescentului despre sex

Adolescentii trebuie sa fi cunoscut deja care sunt pericolele de imbolnavire prin sex si de asemenea sa cunoasca bine urmarile devastatoare ale inceperii precoce a vietii sexuale. Este recomandat ca un tanar sa isi inceapa viata sexuala dupa 18-20 de ani, chiar daca aceasta varsta pare incredibila pentru vremurile noastre. Este o viata intrega la dispozitie pentru aceasta placere, dar sexul facut prea devreme dezvolta un teritoriu canceros ireversibil, ceea ce este pacat pentru doar cativa ani de rabdare. De asemenea exista risc de infecrtilitate, dar si de dezvoltare dezechilibrata a organelor genitale, de tulburari endocrine de la usoare la grave – in cazul inceperii precoce a vietii sexuale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Adolescentii se gandesc cu siguranta la a-si face un prieten/a si probabil au fost deja indragostiti de cateva ori. De aceea este cazul sa le vorbiti si despre tandrete, despre tipurile de sex, eventual sa le oferiti si o carte de pozitii sexuale, dar si de psihologie a sexului pentru adolescenti. Este mai util sa citeasca din astfel de surse de specialitate, decat din... reviste pornografice de exemplu.

Totodata este momentul sa le cultivati mai clar valorile familiale. Sa inteleaga mai bine ce anume face o relatie compatibila si ce anume anunta finalul inca de la inceput. Ce ar trebui sa gaseasca in partener si de asemenea sa inteleaga inca de la aceasta varsta ca prima dragoste nu este obligatoriu sa fie si ultima. Ca despartirile dor, dar de multe ori sunt firesti pana cand isi vor gasi profilul partenerial de care au nevoie.

A-i anunta inca de la aceasta varsta de posibile esecuri sentimentale si de cat de dureroase pot fi, dar si de faptul ca sunteti acolo sa-i sustineti si ca vreti sa le cunoasteti partenerii astfel incat nu sa-i criticati, ci sa-i ajutati – toate acestea previn unul din cele mai mari riscuri ale dragostei adolescentine esuate: suicidul. Tot aceste esecuri sentimentale puternice pot tulbura atat de mult adolescentul incat sa ii produca boli psihiatrice... poate chiar ireversibile.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Iata deci ca adolescentul este foarte fragil in fata pericolelor dragostei si sexului, de aceea trebuie indrumat pas cu pas de parinti – fara jena, la acest capitol jena nu face decat rau.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri