Se recomanda o baie fierbinte pentru copil, avand grija ca micutul sa se acomodeze treptat cu apa fierbinte. Puteti adauga sau nu sare ori uleiuri aromaterapie. Se recomanda totusi uleiurile mentolate pentru stimularea respiratiei, precum si cele de lavanda pentru linistire.
O baie fierbinte ajuta copilul sa inspire aburi calzi care ii desfunda nasucul, sa isi incalzeasca mai bine corpul si ii reduce pana la inlaturare durerile musculare si articulare (aceel junghiuri care apar in corp la copilul racit cu febra).
Dupa baie copilul trebuie imbracat bine si bagat in pat. El va transpira destul de des, de aceea trebuie sa aveti schimburi pregatite. A doua zi trebuie din nou imbaiat, atat pentru efectele benefice ale baii fierbinti, cat si pentru a curata pielea de transpiratie si toxinele eliminate prin aceasta.
Ceaiuri fierbinti, supe, usturoi
Copilul trebuie hranit chiar daca nu are pofta de mancare sau chiar gust ori miros. Este indicat sa ii oferiti mancaruri moi si calde pentru ca are gatul sensibil. Puteti sa ii oferiti gratar de pui sau peste cu usturoi, supe/ciorbe, acele mancaruri care lui ii plac de obicei pentru a-i stimula psihic pofta de mancare.
Evitati ciocolata sau dulciurile care ii fac si mai mult rau si care favorizeaza dezvoltarea infectiei.
Dati-i ceaiuri fierbinti (nu foarte fierbinti ci la o temperatura suportabila) destl de frecvent, atat timp cat este treaz. Copilul are nevoie si de fructe, acestea intarindu-i imunitatea si grabindu-i vindecarea prin continutul ridicat de vitamina C natrala.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?