16 Noiembrie 2011 publicat în Copil 37 share-uri

Raceala in sezonul rece reprezinta o afectiune frecventa la copil, cu atat mai mult cu cat imunitatea acestuia este inca incomplet dezvoltata. Va recomandam tratamente naturiste care combat raceala la copil.

Se recomanda o baie fierbinte pentru copil, avand grija ca micutul sa se acomodeze treptat cu apa fierbinte. Puteti adauga sau nu sare ori uleiuri aromaterapie. Se recomanda totusi uleiurile mentolate pentru stimularea respiratiei, precum si cele de lavanda pentru linistire.

O baie fierbinte ajuta copilul sa inspire aburi calzi care ii desfunda nasucul, sa isi incalzeasca mai bine corpul si ii reduce pana la inlaturare durerile musculare si articulare (aceel junghiuri care apar in corp la copilul racit cu febra).

Dupa baie copilul trebuie imbracat bine si bagat in pat. El va transpira destul de des, de aceea trebuie sa aveti schimburi pregatite. A doua zi trebuie din nou imbaiat, atat pentru efectele benefice ale baii fierbinti, cat si pentru a curata pielea de transpiratie si toxinele eliminate prin aceasta.

Ceaiuri fierbinti, supe, usturoi

Copilul trebuie hranit chiar daca nu are pofta de mancare sau chiar gust ori miros. Este indicat sa ii oferiti mancaruri moi si calde pentru ca are gatul sensibil. Puteti sa ii oferiti gratar de pui sau peste cu usturoi, supe/ciorbe, acele mancaruri care lui ii plac de obicei pentru a-i stimula psihic pofta de mancare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Caria dentară – ce este și cum se tratează

Evitati ciocolata sau dulciurile care ii fac si mai mult rau si care favorizeaza dezvoltarea infectiei.

Dati-i ceaiuri fierbinti (nu foarte fierbinti ci la o temperatura suportabila) destl de frecvent, atat timp cat este treaz. Copilul are nevoie si de fructe, acestea intarindu-i imunitatea si grabindu-i vindecarea prin continutul ridicat de vitamina C natrala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri