21 Noiembrie 2011 publicat în Copil 69 share-uri

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (THDA sau ADHD -Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se poate manifesta la copii tulburari de comportament si de atentie, deficit in desfasurarea si finalizarea unei sarcini, prin violenta, impulsivitate, irascibilitate, toate acestea influentandu-i in sens negativ dezvoltarea, inserctia sociala si cea familiala.
In jurul acestei afectiuni fparte cunoscuta ca ADHD s-au nascut multe mituri, dar si adevaruri reiesite din studii de specialitate, Vom vorbi in articolul curent despre cele mai frecvente mituri formate in jurul patologiei ADHD – mituri pe care poate si dumneavoastra le credeti.

5 Mituri despre ADHD la copii – si tu le crezi?

ADHD este prezenta doar la copii

Multe persoane traiesc cu impresia ca sindromul hipekinetic cu deficit de atentie este o patologie pe care o poti dobandi doar cand esti copil. Din pacate insa ADHD poate sa apara si la varsta adulta, insa diagnosticul in acest caz este si mai dificil. Multe persoane adulte care sufera de ADHD raman nediagnosticate sau primesc alt diagnostic decat cel de ADHD.

ADHD este o boala ce apare din lipsa de educate

Daca o educatie inadecvata ar fi dus la sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie, probabil multi copii din cei abandonati sau cei are se nasc in familii ce nu isi permit o educatie adecvata ar fi avut ADHD. Realitatea insa nu atesta aceasta teorie, copiii cu deficit de atentie fiind diagnosticati in familii cu posibilitati mai mari sau mai mici de educati a copiiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

ADHD este provocat de excesul de dulciuri si alimente tip junk-food

Aceasta teorie este controversata. Este prea mult spus ca aceste produse alimentare provoaca sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie, pentru ca nu toti copiii care au o astfel de alimentatie fac ADHD. Se pare insa ca excesul de zahar si alimente nesanatoase predispune totusi copilul la ADHD.

ADHD apare la copiii care stau mult in fata televizorului si calculatorului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri