21 Noiembrie 2011 publicat în Copil 69 share-uri

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (THDA sau ADHD -Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se poate manifesta la copii tulburari de comportament si de atentie, deficit in desfasurarea si finalizarea unei sarcini, prin violenta, impulsivitate, irascibilitate, toate acestea influentandu-i in sens negativ dezvoltarea, inserctia sociala si cea familiala.

La fel ca si in cazul alimentelor, aceste obisnuinte ale copilului de a sta mult la televizor sau in fata calculatorului, desigur, lasat de parinte, nu ii provoaca aparitia sindromului hiperkinetic cu deficit de atentie, dar il predispune la ADHD, reprezentand un factor de risc pentru declansarea bolii.

Un copil cu ADHD este foarte activ

Hiperactivitatea nu este obligatorie in cazul copiilor care prezinta sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie. Exista mai multe tipuri de ADHD si unul din ele nu asociaza hiperactivitatea.

Kidz iti recomanda si alte articole despre ADHD:

Despre ADHD sau Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie

ADHD-ul intre ignoranta si stigmat

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD - THDA)

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri