28 Noiembrie 2011 publicat în Copil 19 share-uri

Bona este vazuta ca o salvare in zilele noastre cand este tot mai greu sa cresti si sa educi un copil. Vreamurile s-au schimbat, lucrurile sunt scumpe, nevoia de bani mare astfel ca in aceste timpuri femeile lucreaza cot la cot cu barbatii la job, dar acasa au atributii si responsabilitati in plus: curatenie, cresterea copiilor, educatia copiilor, satisfacerea barbatului, pregatirea mesei si unde mai pui ca mamica trebuie sa se ingrijeasca si de ea.

Copilul trebuie sa invete regulile de igiena si totodata sa faca lucruri prin casa. O bona va avea grija mereu sa stranga din urma lui iar copilul isi va forma o parere deformata despre ceea ce inseamna “a fi ingrijit” si a-si vedea de propriile responsabilitati. Mai tarziu foarte probabil va avea probleme serioase in viata de cuplu fiindca nu-si va intelege responsabilitatile in casa.

Si totusi, care este solutia?

Studiile au aratat ca micutii ce au crescut fara bona, singuri, lasati la afterschool sau la gradinite cu program prelungit apoi cand au invatat sa manance singurei au fost lasati singuri acasa sa isi urmeze responsabilitatile – acesti copii au devenit tineri mult mai inteligenti atat din punct de vedere al IQ-ului cat si al inteligentei emotionale.

Acesti copii au invatat sa isi faca singuri temele, sa invete singuri, sa fie autodidacti – ceea ce este foarte important, au invatat sa fie multumiti cand altcineva (mama) le pune masa si le spala farfuria ori primesc un ajutor, pentru ca deja stiu ca este mai greu singur. Au putut aprecia mai bine valoarea lucrurilor si a banilor, dar si a calitatilor morale, etice. Au avut rezultate mai bune la invatatura si au stiut mai devreme sa isi ia viata in piept si sa isi aleaga singuri drumul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu
Atata vreme cat nu ii lasati copilului la indemana lucruri periculoase sau otravitoare, acesta poate ramane acasa sa isi face treburile si de asemenea sa isi incerce curiozitatea, manifestata adesea prin tot soiul de stricaciuni, prin dezasamblarea aparaturii, prin tot felul de experimente. Insa toate acestea sunt semne bune privind dezvoltarea copilului tau.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.

Sursa foto articol "Cresterea si educatia copilului: DA sau NU pentru bona?": sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri