30 Noiembrie 2011 publicat în Copil 18 share-uri

Atunci cand vorbim despre post marea majoritate dintre noi ne gandim doar la postul alimentar, la preparate fara ingrediente animale sau, mai rau, la o perioada in care nu mai mancam “bunatati”. Insa postul nu reprezinta doar masuri in privinta alimentatiei, cat si masuri spirituale.
Insa postul reprezinta in special o perioada de detoxifiere fizica si sufleteasca, imbinand “resetarea” stilului alimentar” cu o imbunatatire a comportamentului pe toate planurile: spiritual, etic, educational etc.

Este bun postul pentru copii?

Desigur aceasta intrebare este identica cu urmatoarea: “Copiii pot avea regim vegetarian?” cu exceptia ca postul dureaza mai putin.

Postul este bun si nu este bun pentru copii.

Situatii cand postul este bun pentru copii

Micutii au nevoie de nutrienti diversi pentru a creste sanatos, provenititi atat din produse vegetale cat si animale. Dar totodata perioade scurte de post, gen o zi de post pe saptamana, la alegere, astfel de perioade scurte pot fi foarte utile pentru sanatatea copilului.

Vom exclude totusi copiii cu varste sub 3 ani care sunt mai sensibili, desi nici pentru acestia o zi de vegetale nu este rea, dar indicam sa evitati postul. Mai mult, sugarul are nevoie zilnic de laptic de la mama, asadar in nicin caz nu trebuie sa tina post. Ba mai mult, studii de specialitatea precizeaza ca alaptarea prelungita este deosebit de utila si sanatoasa pentru copil, chiar si cand se prelungeste peste trei ani. Va sugeram sa cititi articolul: Alaptarea prelungita - Pana cand este bine sa alaptezi copilul?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri