23 Martie 2020 publicat în Kidz 1 share-uri

Alegerea bijuteriilor potrivite pentru copii nu este deloc una simplă. 

Bijuteriile pentru copii există de mult timp și nu sunt o extravaganță. Deseori, se întâmplă ca cei mici să-și dorească să-și imite părinții, inclusiv când vine vorba despre vestimentație sau accesorizare. În plus, există și obiceiul ca fetițelor nou-născute să le fie puși cercei încă din spital. Însă alegerea bijuteriilor potrivite pentru copii nu este deloc una simplă. 

În primul rând, este esențial ca bijuteriile să fie sigure pentru cei mici, adică să nu poată fi înghițite ori să aibă componente mici, ușor de ingerat, și să nu le provoace iritații sau alergii. Pe de altă parte, este important să fie prevăzute cu sisteme de prindere sigure, astfel încât să nu poată fi pierdute cu ușurință. Dacă te gândești să îi iei copilului tău o bijuterie, iată care sunt factorii de care ar trebui să ții cont:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Materialul din care este fabricată bijuteria

Bijuteriile fabricate din aur, argint sau platină sunt de departe cele mai sigure, întrucât aceste metale prețioase rareori produc alergii, spre deosebire de materialele precum nichelul, cromul sau cuprul, precum și aliajele de metale prețioase cu nichel. Trebuie să ai o atenție sporită în special în cazul cerceilor care nu au un sistem de prindere cu clips, ci se inserează printr-un orificiu din lobul urechii. O pereche de cercei pentru copii, din aur de 14 K, simplă sau decorată cu pietre semiprețioase este o alegere sigură. 

În cazul lănțișoarelor sau brățărilor, este important ca acestea să nu fie foarte strânse în jurul gâtului sau încheieturii, astfel încât să riște să provoace răni sau să împiedice circulația sângelui, iar materialul să fie tot unul hipoalergenic. Lănțișoarele, inelele sau brățările din plastic sau din lemn pot fi și ele o alegere sigură, cât timp nu au în componență substanțe chimice cu potențial toxic. 

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Sistemul de prindere al bijuteriei

Prinși cu joaca, puțini sunt copiii care vor ști să aibă grijă de o bijuterie și să observe imediat dacă aceasta s-a desprins și a căzut pe jos. De aceea, este bine să nu investești decât în bijuterii cu sisteme de prindere cât mai sigure și rezistente. Spre exemplu, cerceii cu prindere de tip clips, care doar se fixează pe lobul urechii nu sunt recomandați pentru copii, întrucât clipsurile se pot deplasa, iar cerceii pot fi pierduți mai ușor. 

Sistemele cu prindere „leverback” sunt foarte populare și printre cele mai folosite de către casele de bijuterii care pun acces pe calitate. Acest sistem presupune introducerea unui cârlig prin orificiul din lobul urechii și închiderea acestuia cu ajutorul unui clips mecanic, care fixează cercelul. Deși este foarte ușor de închis și deschis, acest sistem nu riscă să se desfacă de la sine, iar cerceii să cadă accidental. 

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata?

Sistemul de prindere cu șurub presupune închiderea cu ajutorul unei componente mici, din silicon ori metal, care se fixează pe șurub, în spatele urechii. Deși sigur, acest sistem de prindere poate fi periculos pentru copiii mici, care pot înghiți accidental componenta de închidere și este recomandat mai degrabă pentru cei cu vârste mai mari de 6 ani. Alte sisteme sigure pentru copii sunt cele cu prindere cu arc, cele cu prindere de tip leverback în față sau cele cu verigă. 

Alte sfaturi importante

Dacă vrei să cumperi o bijuterie pentru copilul unei cunoștințe sau rude, asigură-te că ai cerut permisiunea părintelui înainte. De altfel, părinții sunt cei care îți pot da și indicații privind tipul sau culoarea de bijuterie preferată de copilul lor, precum și alte detalii la care nu te-ai fi gândit inițial. 

Testosteron – rol, valori normale ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Copiii sunt adeseori atrași de bijuterii colorate, cu detalii inspirate din natură, din lumea plantelor sau a animalelor ori din desene animate. Dacă vrei să faci un cadou inspirat, ține întotdeauna cont de preferințele celui mic, astfel încât să ai garanția că va purta bijuteria respectivă și că aceasta nu va rămâne uitată într-un sertar. 

Reține și că bijuteriile le pot da celor mici un sentiment de responsabilitate și îi pot face să se simtă incluși în lumea adulților, așa că ele pot fi recompensa perfectă pentru un copil. 

Sursa foto: By Velveteye /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri