Iar solutiile au venit si ele. Din carti si cautari pe internet am aflat de existenta unor scoli bizare, numite freeschools, in care nu exista note, teme, programe sau ore obligatorii. In care copiii au un cuvant la fel de greu ca al adultilor in deciziile care afecteaza viata celor implicati. Si in care copiii aleg ce, cand si cum invata si nimeni nu incearca sa-i pacaleasca sau sa-i impinga de la spate.
De aceea, alegand homeschooling sau unschooling, alegi de fapt un mod de viata si de crestere a copiilor. Unul rar intalnit la noi, din pacate. Putini parinti romani stiu de existenta acestor doua alternative la scolarizarea conventionala.
Cei care stiu si practica se tin departe de atentia publica si nu-si povestesc experientele, mai nou din teama, caci noua lege a educatiei nu permite scoaterea copiilor in afara sistemului. De la 6 ani, ei trebuie inscrisi la o scoala. Singura optiune ramasa e scoala, dar cum la noi singurele alternative reale sunt putinele scoli Waldorf si Montessori, ce alegere e asta?
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”