Homeschooling sau Unschooling, un mod de viata si de crestere a copiilor

12:02, 10 Februarie 2012 publicat în Mami 12 share-uri

Am aflat de ce temele pentru acasa sunt inutile si chiar nocive, de ce notele erodeaza motivatia si placerea de a invata, de ce e absurd sa crezi ca o programa de stat poate implini nevoile fiecarui copil in parte. Asa am inteles de ce ma afectau atat de mult constrangerile din sistem.

Iar solutiile au venit si ele. Din carti si cautari pe internet am aflat de existenta unor scoli bizare, numite freeschools, in care nu exista note, teme, programe sau ore obligatorii. In care copiii au un cuvant la fel de greu ca al adultilor in deciziile care afecteaza viata celor implicati. Si in care copiii aleg ce, cand si cum invata si nimeni nu incearca sa-i pacaleasca sau sa-i impinga de la spate.

De aceea, alegand homeschooling sau unschooling, alegi de fapt un mod de viata si de crestere a copiilor. Unul rar intalnit la noi, din pacate. Putini parinti romani stiu de existenta acestor doua alternative la scolarizarea conventionala.

Citeste si:
Cum să vindeci și să îmblânzești o minte perfecționistă
Cum să vindeci și să...

Cei care stiu si practica se tin departe de atentia publica si nu-si povestesc experientele, mai nou din teama, caci noua lege a educatiei nu permite scoaterea copiilor in afara sistemului. De la 6 ani, ei trebuie inscrisi la o scoala. Singura optiune ramasa e scoala, dar cum la noi singurele alternative reale sunt putinele scoli Waldorf si Montessori, ce alegere e asta?

Cititit tot articolul pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Citeste si:
Telemunca: 5 sfaturi esențiale pentru work from home 
Telemunca: 5 sfaturi...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri