Ca parinte am o cutiuta magica de baghete fermecate pe care le scot in functie de moment: empatia, mangaierea, pictura, dansul si…Playful Parenting!

Sunt Otilia Mantelers, mama a trei copii frumosi si plini de joaca. Si sunt si trainer de parenting, pasionata de Playful Parenting si rivalitatile intre frati. Si spre tot ce tine de emotiile copiilor si ale noastre, parintilor.

Playful Parenting sau Jocul cu emotiile

As vrea sa va povestesc despre Playful Parenting, pentru ca ea nu e doar una din multele abordari de parenting, ci este o revolutionare a gandirii noastre legate de sentimentele si comportamentele copiilor. Playful Parenting inseamna un mod de a relationa cu copiii in care jocul este comunicarea cand toata lumea e fericita si e armonie in familie, dar si cand exista momente mai tensionate, in care ne deconectam unul de celalalt. Playful Parenting inseamna sa pasim in lumea copiilor, respectand regulile acestei lumi fascinante: daca trebuie sa ne transformam in spiridus pentru a intra, asa facem. Daca pisicutele imaginare au nevoie sa le asteptam ca sa termine de alergat soriceii, atunci le asteptam. Daca Peter Parker trebuie si el ajutat sa-si mai teasa niste panza de paianjan, aducem un ghem de ata neagra si pornim la tesut.

Ca parinte am o cutiuta magica de baghete fermecate pe care le scot in functie de moment: empatia, mangaierea, pictura, dansul si…Playful Parenting! Adica jocul cu emotiile. Si am remarcat ca e bagheta magica pe care o scot cel mai des, pentru ca mai ales cu ajutorul ei reusesc sa comunic cu copiii. Pentru ca in joaca, toate emotiile capata o forma, primesc un nume, si jucandu-ne cu ele, reusim sa le intelegem impreuna cu copiii si sa le dam un loc in suflet.

Cititi tot articolul "Jocul cu emotiile" pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri