16 Mai 2012 publicat în Mami 8 share-uri

Fie ca sunteti deja mame ori planuiti sa deveniti mamici, trebuie sa stiti ca exista o serie de teste care trebuie facute pentru a va cunoaste starea de sanatate in asa fel incat sa va ingriji cat mai bine si pentru a preveni complicatiile ce pot aparea.

Examenul parodontal

Examenul paradontal reprezinta vizita la medicul stomatologic pentru a depista (acolo unde este cazul) aparitia cariilor, gingivitelor si a altor boli si infectii ale dintilor care pot afecta sanatatea mamei. Acest examen este important pentru ca femeile care prezinta boli gingivale au un risc crescut de avort si pentru ca modificarile hormonale pot afecta sanatatea dintilor si a gingiilor (in special in cazul femeilor care iau anticonceptionale).


Acest examen trebuie facut o data la 6 luni in mod obisnuit, iar in cazul femeilor insarcinate pot fi recomandabile si lunar.

Testul pentru depistarea diabetului

Diabetul este o tulburare a metabolismului si poate fi depistat printr-o simpla analiza a sangelui in care este masurat nivelul glicemiei. Aceasta afectiune este destul de serioasa pentru ca, in timp, afecteaza orice parte o organismului, reduce calitatea vietii si duce la deces. In cazul diabetului necontrolat in sarcina, el duce la complicatii. Depistarea diabetului este foarte importanta pentru femeia care isi doreste sa devina mama pentru ca ea prezinta riscuri mai mari de a avea o sarcina si o nastere cu probleme sau chiar poate pierde copilul. In plus, exista riscul ca acel copil sa dezvolte diabet mai tarziu in viata. De asemenea, in timpul sarcinii este posibil ca viitoarea mama sa faca diabet gestational. Doctorii cred ca o femeie care a devoltat diabet gestational are sanse destul de mari pentru a face diabet zaharat de tip 2 mai tarziu in timpul vietii si de aceea este foarte important sa va faceti analize si sa tineti situatia sub control.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Aceasta analiza se recomanda an de an.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri