16 Mai 2012 publicat în Mami 8 share-uri

Fie ca sunteti deja mame ori planuiti sa deveniti mamici, trebuie sa stiti ca exista o serie de teste care trebuie facute pentru a va cunoaste starea de sanatate in asa fel incat sa va ingriji cat mai bine si pentru a preveni complicatiile ce pot aparea.

Examenul glandei tiroide

Iata un examen foarte important caruia nu i se acorda atentia necesara: examenul glandei tiroide. Acest examen consta in masurarea cantitatii hormonului de stimulare tiroidina (TSH), un hormon existent in sange si secretat de glanda pituitara. Aceasta glanda este responsabila cu buna functionare a tiroidei, a suprarenalelor si a ovarelor.

De ce este acest test atat de important? Pentru ca el poate depista bolile tiroidiene care afecteaza aproximativ 10% din femei si care nu prezinta simptome specifice (ele pot fi confundate cu usurinta cu alte afectiuni) si pentru ca o boala tiroidiana poate impiedica o femeie o sa ramana insarcinata(poate fi o cauza a infertilitatii) sau sa pastreze o sarcina (apar avoturile spontane, nasterile premature, moartea intrauterina a fatului etc.).

Acest test se face o data pe an in cazul mamicilor si inainte de sarcina sau cand se descopera sarcina in cazul viitoarelor mamici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Test pentru depistarea osteoporozei

Da, credeti ca osteoporoza afecteaza numai femeile in varsta aflate la menopauza, ceea ce este adevarat, dar acest lucru nu inseamna ca femeile tinere nu trebuie sa se testeze. Acest tip de test este important pentru femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza pentru ca, in cazul in care ele nu obtin necesarul de calciu, corpul transmite copilului calciu din oasele mamei. In aceasta situatie, oasele se vor subtia si, in plus, pot aparea probleme de genul ruperii sau caderilor de dinti. De asemenea, acest test este recomandabil si femeilor in a caror familie exista cazuri de osteoporoza timpurie.

Kidz iti recomanda mai multe articole despre copii:

Infectia HPV si sarcina

Totul despre Papanicolau - Testul care iti salveaza viata

4+10 mituri si adevaruri despre cancerul de col uterin

7 boli la care femeile sunt vulnerabile

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Fotografie homepage si interior: Image (C): www.shutterstock.com - 9613918. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri