16 Mai 2012 publicat în Mami 8 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Fie ca sunteti deja mame ori planuiti sa deveniti mamici, trebuie sa stiti ca exista o serie de teste care trebuie facute pentru a va cunoaste starea de sanatate in asa fel incat sa va ingriji cat mai bine si pentru a preveni complicatiile ce pot aparea.

Analize de sange

Testele uzuale de sange sunt primele care pot indica prezenta unor probleme de sanatate si care pot conduce la investigatii suplimentare.

Ele sunt importante pentru ca pot evalua cat de bine functioneaza maduva osoasa, ficatul, pancreasul, splina, care este nivelul colesterolului, al glicemiei si poate semnala posibile infectii. Aceste analize trebuie efectuate o data pe an sau o data la 3-6 luni in cazul in care suferiti de boli cronice.

Testele care depisteaza infectiile congenitale

Infectiile congenitale se transmit de la mama la fat in timpul sarcinii si pot fi cauzate de virusi, bacterii, paraziti sau fungi. Aceste infectii congenitale sunt foarte periculoase pentru ca pot fi cauza pierderii sarcinii, moartea fatului sau a malformatiilor fetale. Din fericire, sunt si cazuri in care aceste infectii sunt depistate la timp pot fi tratate medicamentos si pot salva sarcina.

In cazul celor care planuiesc sa ramana insarcinate sau se afla in primul trimestru de sarcina se recomanda efectuarea testelor pentru depistarea: anticorpilor pentru rubeola, pentru toxoplazmoza, virusului citomegalic, sifilisului, anticorpi sau infectia cu virusurile hepatice A, B si C, HIV si a bolilor cu transmitere sexuala (chlamydia de exemplu).

Examenul Babes Papanicolau

Examenul Babes Papanicolau este un test prin care sunt analizate celulele cervixului si ii este recomandabil oricarei femei, odata ce si-a inceput viata sexuala indiferent daca a devenit mama sau nu. Scopul sau este de a detecta (acolo unde este cazul) modificarile precanceroase sau canceroase ale colului uterin, infectiile vaginale, bolile cu transmitere sexuala si infectia cu HPV. Importanta lui este cu atat mai mare cu cat aceste afectiuni si inflamatii nu au simptome dar pot evolua si pot fi fatale. In mod normal, el trebuie efectuat la 12 luni, respectiv la 24 de luni in cazul femeilor tinere si la 3-6 luni in cazul celor care au fost depistate cu HPV.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri