HPV sau virusul papiloma uman reprezinta o familie de virusuri care cuprinde aproximativ 100 de tipuri diferite ce pot infecta oamenii. Unele dintre aceste tulpini de HPV nu produc semnele sau simptomele unei infectii. Altele pot produce veruci genitale, leziuni precanceroase sau chiar cancer cervical.
HPV sau virusul papiloma uman reprezinta o familie de virusuri care cuprinde aproximativ 100 de tipuri diferite ce pot infecta oamenii. Unele dintre aceste tulpini de HPV nu produc semnele sau simptomele unei infectii. Altele pot produce veruci genitale, leziuni precanceroase sau chiar cancer cervical.

In ultima vreme, oamenii de stiinta sunt indreptati spre cercetarea unor situatii particulare ale infectiei cu HPV. O directie de cercetare o constituie infectia cu virusul papiloma uman in timpul graviditatii si complicatiilor pe care le poate produce in sarcina.

Care este impactul asupra mamei?

Inca nu exista suficiente studii care sa demonstreze ca infectia cu HPV poate sa complice o sarcina, sa creasca riscul de avort spontan, nastere inainte de termen, preeclampsie sau alte dereglari ale sarcinii. De aceea, testele pentru HPV nu se fac in mod curent in sarcina. Totusi testele pentru diagnosticarea infectiei cu HPV se pot face in timpul sarcinii, daca s-au depistat veruci genitale sau in cazul unui frotiu vaginal anormal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Cand testul Pananicolau este anormal, medicul va poate recomanda o colposcopie in cadrul careia se poate efectua si o biopsie daca se suspicioneaza un cancer datorat infectiei cu HPV. Daca nu exista dovezi de cancer, se recomanda sa se astepta pana dupa nastere pentru tratarea infectiei.
Femeile care au veruci genitale produse de infectia cu HPV vor fi urmarite pe parcursul sarcinii.

Tratamentul este rar recomandat pentru ca de obicei verucile se rezolva de la sine, in scurt timp dupa nastere. Daca este necesar tratamentul, masurile terapeutice care pot fi utilizate sunt:

* Crioterapie, prin care se ingheata verucile cu azot lichid;

* O solutie acida ca inlatura chimic verucile;

* Electroablatie;

* Proceduri pe baza de laser;

* Chirurgie clasica

In anumite cazuri, verucile genitale pot cauza probleme in timpul sarcinii. Ele pot creste in volum si pot sangera. Uneori cresc suficient de mult ca sa produca compresii si sa provoace greutati la mictiune sau, daca au localizare vaginala, pot produce scaderea elasticitatii vaginului sau obstructia la nastere. In acest caz este necesara nasterea prin cezariana.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri