18 Mai 2012 publicat în Mami 53 share-uri

Pentru acele viitoare mamici care isi doresc sa ramana insarcinate dar si pentru acele femei care vor sa stie cum sa se protejeze cat mai bine de o sarcina, iata cateva din cele mai cunoscute mituri privind fertilitatea:

Femeile care au avortat spontan vor avea probleme de fertilitate

Avorturile spontane apar in aproximativ 20% din sarcini si, potrivit medicilor, nu afecteaza in niciun fel fertilitatea unei femei. Numai in cazul in care o femeie pierde trei sarcini la rand, atunci trebuie consultat un medic specialist pentru ca, mai mult ca sigur, exista o problema medicala.

O stare buna de sanatate generala inseamna si fertilitate

Da, o dieta buna, suplimente naturale, sport si un stil de viata cat mai sanatos sunt recomandate celor care isi doresc sa aiba un copil si nu numai. In orice caz, chiar si femeile care au un astfel e stil de viata pot sa aiba probleme de fertilitate.

Anticonceptionalele afecteaza fertilitatea

Nu exista studii medicale sau alte dovezi care sa sustina aceasta teorie conform careia femeile care folosesc anticonceptionale pentru a se proteja de sarcinile nedorite vor avea probleme in a ramane insarcinate. De fapt, pilulele contraceptive nu raman in organism mai mult de 24 de ore iar impactul lor nu este atat de mare. In plus, pilula ajuta chiar la fertilitate prin faptul ca ele constituie un tratament pentru vindecarea problemelor medicale precum endometrioza care fac imposibila instalarea sarcinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Femeile care au un ciclu regulat sunt fertile

Femeile care au un ciclu regulat cunosc mai bine data la care are loc ovulatia, dar faptul ca elibereaza un ovul la aceeasi data pe luna nu inseamna ca acesta este de o calitate atat buna incat sa fie fecundat. In plus, femeile care au probleme de fertilitate precum tuburile falopiene blocate pot ovula lunar regulat dar acest lucru nu inseamna neaparat ca pot concepe.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri