12 Aprilie 2013 publicat în Mami 27 share-uri

Dintre toate miturile despre nastere, medicii si mamele trebuie sa aiba grija, in primul rand, ca nasterea naturala sa nu devina "un mit"...

3 Nasterea naturala dupa cezariana e riscanta

Fals

Exista mitul ca o cezariana trebuie urmata tot de o cezariana.

Acest lucru este o practica foarte obisnuita, insa nu datorita riscului presupus de o nastere naturala dupa o cezariana, ci mai degraba datorita comoditatii.

Organismul femeii este pregatit sa nasca natural, ca si cand mama nu ar fi avut niciodata o operatie cezariana.

Si este bine ca mama sa aleaga nasterea naturala, daca sarcina nu prezinta complicatii sau riscuri.

Dimpotriva, studiile arata ca o cezariana dupa o alta cezariana implica riscuri mai mari, atat pentru mama cat si pentru copil, decat o nastere naturala dupa o cezariana.

Sa ne gandim doar ce inseamna sa tai si sa cosi de mai multe ori in aceeasi zona…organismul este mult mai solicitat pentru a se recupera.

4 Femeile cu miopie au indicatie de cezariana

Fals

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Sunt multe femei care cred ca miopia este o indicatie pentru nasterea prin cezariana. Acest lucru nu este adevarat, decat in formele foarte severe de miopie, unde exista riscul dezlipirii de retina, dar acest risc este stabilit doar de medicul oftalmolog.

5 Femeile mici de statura nu pot naste natural

Fals

Femeile scunde sau cu greutate mica pot duce la fel de bine o sarcina la capat si pot naste natural fara nicio problema.

Asta pentru ca “natura” are grija sa “aseze” un copil mic intr-un bazin mic.

In cazul exceptiilor, se poate recurge la cezariana. Insa in marea majoritate a cazurilor, inaltimea si greutatea mamei nu impiedica sub nicio forma nasterea pe cale naturala.

6 Mama care naste prin cezariana nu are lapte

Fals

Lactatia este “programata” hormonal inca din saptamanile 17-18, prin secretia hipofizara de prolactina. Dupa nastere, nivelul de prolactina este maxim, stimuland productia de lapte, de catre glandele mamare.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Acest lucru se desfasoara independent si nu poate fi influentat de calea prin care se naste copilul. Chiar si femeile care nasc prematur pot alapta fara probleme si este cel mai sanatos pentru bebelus sa fie alaptat natural.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri