12 Aprilie 2013 publicat în Mami 27 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Dintre toate miturile despre nastere, medicii si mamele trebuie sa aiba grija, in primul rand, ca nasterea naturala sa nu devina "un mit"...

Este posibil ca secretia lactata sa nu fie suficienta chiar din momentul nasterii, fiind nevoie de un timp pana ce glandele sa secrete mai mult lapte, aceasta nu inseamna ca, femeia care nu alapteaza in maternitate, “nu are lapte” si copilul trebuie hranit cu formule.

In momentul in care bebelusul e pus la san, el va stimula cel mai mult secretia de lapte si mama “va avea lapte”. Orice femeie care naste are lapte, este o lege a naturii, indiferent de miturile care circula pe aceasta tema…

Mamele care nasc prin cezariana pot fi separate la inceput de copil si nu-l pot alapta imediat, acesta fiind hranit cu biberonul, ceea ce este un dezavantaj al acestei operatii.

7Nasterea intervine imediat ce “se rupe apa”

Fals

Ruperea membranelor se poate declansa la dilatatie completa, la dilatatie incompleta, sau chiar inainte de debutul travaliului.

De aceea, de la ruperea membranelor pana la nastere pot trece multe ore, ceea ce nu inseamna ca fatul “nu se naste” sau este in pericol.

8 Bebelusul trebuie tinut in mediu steril dupa nastere

Fals

Copilul este “steril” cand se naste, spre exemplu tractul lui digestive nu este colonizat cu flora bacteriana normala. De aceea bebelusul trebuie sa stea langa mama, dupa nastere, pentru a se coloniza cu germenii prietenosi, care ii asigura imunitatea.

Tratamentul antibiotic al mamei in aceasta perioada nu este dezirabil, intrucat colonizarea fatului cu germeni de la mama va fi mai scazuta, iar el va fi mai sensibil la boli.

Exista studii care au demonstrat ca prematurii se dezvolta si se recupereaza cel mai bine la pieptul mamei.

Bebelusii care sunt tinuti de la inceput din primele 20-30 de minute, la pieptul mamei sunt mult mai protejati de infectiile si germenii din spital.

Contactul direct cu mama si alaptarea sunt cele mai importante cai prin care micutul isi cladeste imunitatea.

va recomandam:

Cezariana sau Nastere Naturala? Motive pertinente sa stii ce alegi!

Nastere naturala sau cezariana?

Exceptionalul nasterii naturale si bucuria de fi mamica

Care sunt beneficiile nasterii naturale?

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu;shutterstock

articol de ioana p


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri