8 Mai 2013 publicat în Mami 1 share-uri

"Sa aduci pe lume un copil poate aduce multa bucurie si efervescenta in viata ta. Dar la acest pachet de bucurie se adauga de cele mai multe ori stres si anxietate. "

• Fa miscare. Nu vei putea face sport sau nu vei avea suficient timp pentru a-l dedica miscarii, insa se pot gasi cateva solutii. Chiar si cateva miscari de-a lungul zilei te vor ajuta sa te dezmortesti si sa te detensionezi. Ia copilul si mergi la plimbare. Acum exista (cel putin in Bucuresti) cateva locuri special amenajate pentru timp de exersare fizica pentru proaspetele mamici si bebelusul lor.

• Asteapta un val de emotii. Lipsa somnului, stresul aditional si ingrijorarile de tot felul te pot lasa prada unor sentimente foarte variate si diferite. Si toate in acelasi minut. Poti trece de la un minut la altul de la starea de contemplatie, la cea de nervozitate, la iritare, la ras, la relaxare si din nou la nervozitate etc. Nu esti singura! Si aceste manifestari sunt perfect normale. Unele mame experimenteaza 3-5 zile de la nastere o stare de indispunere si iritabilitate. Aceste sentimente se incheie de cele mai multe ori cam la 10 zile de la nasterea copilului. Dar daca starea ta se prelungeste sau se inrautateste si depaseste 2 saptamani, atunci ar putea fi un semn de depresie. In acest caz te confrunti cu depresia post partum si trebuie sa te adresezi unui psiholog. Nu adauga si acest lucru la probleme de rezolvat de una singura!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice


Tu si partenerul tau

• Petreceti timp impreuna. Vietile voastre sunt probabil, mult mai pline si ocupate acum ca ingrijiti un nou nascut. Insa, chiar daca ai impresia ca nu este timp, iti recomand sa gasesti acele momente pe care le poti petrece doar tu si partenerul tau. Acestea pot fi atunci cand va pregatiti de culcare, sau in timp ce mancati seara, sau in timp ce spalati vasele etc. Folositi acest timp pentru a va conecta unul cu celalalt si a va regasi dincolo de noua “slujba” pe care v-ati asumat-o. Discutati sentimentele voastre si vorbiti si despre alte aspecte ale vietii voastre impreuna, nu doar despre copil si faptul ca sunteti parinti.

• Impartaseste-ti sentimentele. A avea grija de un nou nascut isi poate pune amprenta asupra relatiei tale. Vorbeste cu partenerul tau despre ceea ce simti si incurajeaza-l si pe el sa o faca. Acest lucru va poate ajuta sa evitati neantelegerile si greselile ce pot aparea de-a lungul primelor luni de ingrijire a bebelusului. Nu folositi discutiile doar pentru a va plange, ci si pentru a va aprecia si multumi reciproc.

Foto@Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri