Presedintele Asociatiei Romane Pro Imunizare (ARPI), Dr. Oana Falup Pecurariu, participa zilele acestea, la Milano, la conferinta anuala a Societatii Europene de Boli Infectioase Pediatrice (ESPID), fiind primul medic roman invitat sa sustina o prezentare, tema aleasa fiind "Infectiile mixte viro-bacteriene in pneumonia comunitara la copil".

De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca indicatiile de vaccinare pentru diferite ţari se schimba destul de des, astfel, inainte de plecare, este foarte important sa se verifice informatiile privind vaccinarile obligatorii şi cele recomandate.
https://wwwnc.cdc.gov/travel

Pentru sezonul de vara, medicii atrag atentia asupra unor boli infectioase ce pot aparea si recomanda masuri stricte de igiena personala si alimentara si chiar vaccinarea in anumite situatii.

Sezonul de vara este dominat de infectiile enterale - de la boala diareica de etiologie infectioasa (Salmonella, Shigella, E.coli si altele) - la hepatitele virale A si E.

"Recomandarea ramane aceea de a ne spala corect pe maini si de a avea o igiena alimentara corespunzatoare. Cat despre vaccinarea antitetanica, aceasta nu este recomdanta pentru orice leziune sau lovitura, insa este important sa ne prezentam la medic", precizeaza Dr. Oana Falup Pecurariu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

In ce priveste vaccinarea antitetanica, toate persoanele intre 11 si 65 de ani care nu au facut vaccinul antitetanic vor trebui sa se vaccineze, intervalul minim intre vaccinari fiind de minimum 5 ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri