Bolile infectioase au ucis numai in secolul al XX-lea 1,7 miliarde de oameni si, desi pot fi prevenite prin vaccinare, ele au facut mai multe victime decat cancerul sau bolile cardiovasculare.

Comunicat de presa

Bolile infectioase au ucis, numai in secolul al XX-lea, 1,7 miliarde de oameni, mai mult decat totalul populatiei Chinei in 2013. Desi multe boli infectioase pot fi prevenite prin vaccinare, ele au facut o data si jumatate mai multe victime decat bolile cardiovasculare si de 3,5 ori mai multe decat cancerul.

Peste tot in lume, vaccinarea este una dintre temele importante ale jurnalismului pe probleme de sanatate si, in acelasi timp, una care naste frecvent controverse publice.

Va invitam sa participati la trainingul media „Vaccinarea ca subiect de presa” organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, pentru a discuta despre povestile care au devenit mituri si faptele care au ramas de necontestat. Intalnirea va avea loc la hotel Residence Domenii Plaza, vineri, 26 iulie 2013, intre orele 9:30 si 17:00.

Invitata noastra este Peg Willingham, directorul campaniei Shot@Life derulata de United Nations Foundation. Cei peste 10 ani de experienta in domeniu o fac unul dintre cei mai respectati experti in domeniul vaccinarii si o sursa credibila pentru decidentii si jurnalistii de specialitate din toata lumea.

Va așteptam sa discutam impreuna despre:

• Ultimele informatii din domeniul vaccinarii;

• De ce au reaparut boli aparent eradicate sau pe cale de eradicare;

• Cele mai mari mituri despre vaccinare si cum s-au format ele;

• Care sunt, la nivel global, consecintele relatarilor nedocumentate sau partinitoare;

• Provocarile unui jurnalist care vrea sa isi faca meseria onest: lipsa de fonduri, presiunea din partea editorilor, povestile emotionante nesustinute de date verificate; presiunile politice, religioase si culturale din partea societatii;

• Cat de mult influenteaza mass media evolutia/reusita unui program de vaccinare;

• Care sunt cele mai mari temeri ale parintilor cu privire la vaccinare; In ce masura le alimenteaza sau le demonteaza presa;

• Resurse la indemana jurnalistilor pentru relatari cat mai complete.

Ioana Avadani
Director Executiv CJI

Citeste si:

Bolile pneumococice - o amenintare pentru copiii din intreaga lume

Vaccinul impotriva rotavirusului

Foto@Dreamstime.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri