26 Iulie 2013 publicat în Mami 66 share-uri

Desi poate parea doar un moft sau o achizitie care ar putea fi amanata, scaunul de masina reprezinta o necesitate pentru micutul vostru, asigurandu-i siguranta si confortul de care are nevoie pentru o calatorie linistita. in unele tari, la iesirea din spital, parintii sunt obligati sa prezinte un document prin care sa ateste ca au in masina un scaun pentru bebelusi.

De ce aspecte trebuie sa tinem cont cand alegem un scaun de masina?

In momentul in care am decis ca trebuie sa achizitionam un scaun de masina pentru copil, trebuie sa avem in vedere cativa factori precum: varsta si greutatea copilului, sistemele de siguranta si instalare, materialul textil din care este confectionat etc.

5 Factori care ne influenteaza in alegerea scaunului de masina

Varsta si greutatea copiilor – acesta este cel mai important criteriu de care trebuie sa tinem cont in alegerea scaunului de masina. Scaunele sunt impartite pe cinci categorii de varsta si kilograme:

- Grupa 0, pentru bebelusi de la 0-9 luni si 0-10 kg.

- Grupa 0+, pentru bebelusi de pana la 12 luni si cu maximum 13 kg.

- Grupa 1, pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si maximum 4 ani, cu o greutate de pana la 18 kg.

- Grupa 2, pentru copiii intre 3 si 8 ani, cu o greutate cuprinsa intre 15-25 kg.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum să alegi componente pentru baia ta Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

- Grupa 3, pentru copiii intre 7 si 12 ani, cu o greutate de pana la 36 kg.

Exista insa si modele combinate pe mai multe grupe de varsta si kilograme, pe care parintii le prefera pentru ca sunt mai economice. In cazul bebelusilor care cantaresc pana in 9 kilograme, scaunele de masina se asaza cu fata in directia opusa sensului de mers.

Sistemele de siguranta si instalare – reprezinta un alt criteriu deosebit de important pe care trebuie sa il luam in considerare atunci cand alegem scaunul de masina al bebelusului. Scaunul auto se monteaza pe bancheta din spate si, uneori, instalarea acestuia poate fi dificila. Daca vi se permite, instalati scaunul de proba inainte de a-l cumpara, pentru a vedea daca se potriveste masinii voastre.

Pentru a vedea daca este suficient de bine fixat, miscati scaunul cu toata forta voastra. Acesta nu trebuie sa se deplaseze in laterale mai mult de 2-3 centimetri. Scaunul auto trebuie sa aiba un sistem de prindere in 5 puncte, pentru a impiedica alunecarea si zguduirea copilului in cazul unei frane bruste. Pentru a avea siguranta ca scaunul este dotat cu acest sistem de prindere, cautati litera „Y” pe eticheta produsului.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri