30 August 2013 publicat în Mami 17 share-uri

Bona ideala, in viziunea oricarei mame, trebuie sa fie asemenea ei si sa se integreze in familie ca un adevarat membru. Procesul de recrutare a bonei este unul dificil si necesita timp si multa rabdare din partea voastra. Specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi si intrebari utile care sa va ajute sa alegeti cea mai potrivita persoana pentru micutul vostru.

6 Criterii esentiale de selectie a bonei

Referinte si experienta profesionala – Este foarte important sa te interesezi de trecutul bonei pe care intentionezi sa o angajezi, sa ceri referinte de la familiile unde a mai lucrat, sa intrebi de ce a plecat de acolo si sa afli exact cu ce s-a mai ocupat inainte de a fi bona. Orice detaliu conteaza si poate constitui un plus sau un minus in procesul de angajare.

Cel mai bine ar fi sa angajati o bona cu experienta sau pe cineva care si-a crescut propriii copii sau nepoti, care sa stie cum sa se poarte cu cel mic, cum sa solutioneze unele probleme si cum sa acorde masuri de prim ajutor in caz de nevoie.

Varsta – Varsta constituie un alt criteriu important in alegerea bonei. Pe de-o parte, este de preferat sa angajati o persoana mai in varsta, daca luati in calcul experienta profesionala si faptul ca stie mai multe lucruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Pe de alta parte, copiii se ataseaza intotdeauna de persoanele tinere, energice, care sa tina pasul cu ei, sa aiba multa rabdare, sa fie rezistente la stres si oboseala si sa se adapteze usor oricarei situatii.

Pregatirea profesionala – Vreti o bona care doar sa il ingrijeasca pe cel mic sau care sa va faca si mancare si curatenie? Acesta este un aspect la care trebuie sa va ganditi bine inainte de a incepe procesul de cautare si recrutare a unei bone.

Foto@Depositphotos.com

Te-ar mai putea interesa si:

Cum sa ne alegem bona - din experienta unei mamici


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri