Copilul are nevoie de un somn odihnitor si de propriul sau spatiu bine amenajat, pentru a creste si a se dezvolta armonios. Dar stim cu totii ca fiecare mamica are tendinta de a-si tine puiul aproape, de a-l rasfata si de a dormi cu el in brate, obisnuindu-l in acest fel pe micut sa nu adoarma decat in prezenta ei.
Daca te regasesti printre mamicile care si-au invatat copiii sa doarma cu ele, atunci a sosit momentul sa-l dezobisnuiesti pe cel mic si sa-l determini sa doarma singurel, in patutul si in camera lui. Intrebarea este cum, deoarece multi parinti intampina mari dificultati cand vine vorba de somnul copilului.
BENEFICIILE UNEI PILOTE DE CALITATE PENTRU SANATATE

Specialistul Kidz iti vine in ajutor cu o serie de sfaturi utile, explicandu-ti, in acelasi timp, avantajele multiple ale somnului copilului de unul singur. Tot ce trebuie sa faci este sa fii perseverenta si sa dai dovada de multa rabdare! Rezultatele nu vor intarzia sa apara.
8 Sfaturi utile pentru a-l invata pe cel mic sa doarma singur
• Metoda Ferber se foloseste cel mai des pentru a-l determina pe micut sa doarma singur si pentru a-i crea o rutina de somn. Metoda Ferber se refera la obisnuirea copilului sa adoarma singur, treptat, chiar daca plange, pana ajunge sa adoarma fara ajutorul mamei.
Horoscopul lunii MARTIE 2021: Previziuni astrale importante pentru...

Metoda in sine nu indeamna mamele sa isi lase copiii sa planga necontrolat pana adorm, ci doar sa planga pentru perioade scurte de timp, apoi sa mearga sa ii linisteasca, marind treptat durata timpului in care lipsesc.
Foto@Shutterstock.com
Descopera mai multe despre Metoda Ferber
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?