13 Septembrie 2013 publicat în Mami 24 share-uri

Multe mamici incearca sa isi invete copiii sa doarma singuri, in camerele lor, dar, de cele mai multe ori, incercarile lor esueaza si isi pierd orice speranta, pana se dau batute. Pentru a va ajuta sa solutionati aceasta problema, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi utile, care va vor aduce inapoi atat voua, cat si micutilor vostri, un somn linistit si odihnitor.

Scopul acestei metode nu este plansul, insa s-a dovedit ca plansul este un efect secundar inevitabil al stabilirii unei rutine de somn si ca beneficiile obtinute in urma acestor reprize de plans sunt de lunga durata.

Pentru a apela la metoda Ferber, specialistul Kidz recomanda ca inainte de somn, sa-i faci o baita celui mic, sa-l schimbi si sa-l hranesti, apoi sa ii vorbesti in soapta si sa il legeni. Ar fi bine sa il pui in patutul lui cand este aproape adormit, apoi sa iesi din camera si sa monitorizezi daca incepe sa planga.

Daca incepe sa planga, mergi in camera si incearca sa il linistesti, dar nu mai mult de un minut. Apoi iesi din camera si lasa sa treaca mai mult timp pana sa repeti aceeasi actiune. Treptat, micutul se va obisnui sa adoarma singur si metoda va da rezultate sigure.

• Lasa-l pe cel mic sa adoarma singur in timpul zilei – atunci vei avea mai multa rabdare cu el si, chiar daca va plange, nu te va deranja atat de rau si nu iti va tulbura tie odihna, cum s-ar intampla in timpul noptii, cand esti déjà sleita de puteri si lipsita de energie si ai tendinta de a ceda si de a-l aduce langa tine in pat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

• Nu il hrani in patul tau – chiar daca te simti uneori lipsita de orice putere, nu il alapta sau nu ii da de mancare copilului in patul tau, deoarece se va obsinui acolo si apoi iti va fi foarte greu sa il dezveti si sa il muti in alta camera.

V-ar putea interesa si:

Set de pat (pernuta, cearceaf, pilota)

Paturica pentru bebelusi Micky

Patut balansoar Mos Ene

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri