12:09, 16 Septembrie 2013 publicat în Mami

Celulele stem sunt celule regenerative menite sa pastreze sanatatea bebelusului. Celulele stem constituie o descoperire revolutionara, putand vindeca o serie de boli.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem reprezinta o descoperire revolutionara si pot salva viata a milioane de persoane daca parintii sunt suficient de responsabili la nasterea copilului.

Celulele stem sunt celule nediferentiate care poseda capacitatea de a se transforma in celule inalt specializate, care pot forma ulterior orice tip de tesut si organ din corp. De asemenea, celulele stem servesc, pentru mai multe tesuturi, ca un sistem de reparare intern, dividandu-se fara limita pentru a reface alte celule.

Citeste si:
Radioterapia performantă - tratamentul oncologic care poate învinge...
Radioterapia performantă -...

Ce diferente exista intre celulele stem si alte tipuri de celule?

Doua caracteristici importante deosebesc celulele stem de celelalte tipuri de celule:

• Celulele stem pot deveni celule specifice cu functii speciale, putand fi induse pentru a deveni un tesut sau un organ, in anumite conditii experimentale sau fiziologice.

Citeste si:
Măseaua de minte și povestea ei delicată
Măseaua de minte și povestea...

Pentru unele organe, precum inima si pancreasul, celulele stem se divid doar in conditii speciale. Pentru altele insa, precum intestinele si maduva oaselor, celulele se divid in mod constant, pentru a repara si inlocui tesuturile uzate sau bolnave.

• Celulele stem sunt capabile sa se regenereze singure prin divizare celulara, chiar si dupa lungi perioade de inactivitate.

Foto@Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri