12:09, 16 Septembrie 2013 publicat în Mami

Celulele stem sunt celule regenerative menite sa pastreze sanatatea bebelusului. Celulele stem constituie o descoperire revolutionara, putand vindeca o serie de boli.

De cate feluri sunt celulele stem?

Celulele stem sunt de 2 feluri: celule stem embrionare si celule stem adulte.

Celulele stem embrionare – provin din embrioni cu varsta maxima de 7 zile ce pot fi, la randul lor, donati sau produsi in exces in timpul proceselor de fertilizare in vitro.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Procesul de fertilizare consta in recoltarea ovulelor si spermei si fertilizarea lor in conditii speciale de laborator, apoi in implantarea in uterul mamei a unuia sau mai multor ovule fecundate.

Ovulele fecundate care raman sunt pastrate in recipiente speciale si inghetate si daca femeia nu mai doreste folosirea embrionilor pastrati in laborator, acestia pot fi donati ca sursa de celule stem embrionare.

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...

Celulele stem adulte – provin din organisme adulte sau din cordonul ombilical, imediat dupa nasterea copilului. Aceste celule mentin integritatea organismului si repara celulele uzate.

Cum pot fi prelevate si folosite celulele stem?

Celulele stem pot fi prelevate din sangele placentar imediat dupa nastere, placenta fiind un organ deosebit de important in timpul sarcinii, deoarece asigura transferul de nutrienti si oxigen de la mama la fat.

Cititi si:

Celulele stem - revolutia stiintifica in medicina

Foto@Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri