Imediat ce bataile cordonului omblical inceteaza, acesta este sectionat si se recolteaza sangele din el si din placenta, iar in urmatoarele 96 de ore este transportat la banca de celule si procesat, fiind pregatit pentru a fi inghetat.
In situatia in care, mai tarziu, apar probleme de sanatate, celulele stem pot fi folosite prin transplant fie pentru persoana de la care au fost prelevate la nastere, fie unui frate sau unei surori a bebelusului care s-a supus procesului recoltarii.
Ce boli pot fi tratate cu celulele stem?
Teoretic, orice fel de boala poata fi tratata cu celulele stem: leucemia si alte boli hematologice maligne, boli metabolice ereditare, boli autoimune, diabet, Parkinson, boli cardiace – infarctul miocardic, cancer.
In prezent, numarul persoanelor tratate cu celule stem este redus, iar cei care au beneficiat pana acum de un astfel de tratament sufereau de boli grave, in stadii terminale.
Viitorul insa este promitator si studiile arata ca tratamentele cu celule stem vor da rezultate imbucuratoare.
Va recomandam sa cititi si:
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?