Celulele stem sunt celule regenerative menite sa pastreze sanatatea bebelusului. Celulele stem constituie o descoperire revolutionara, putand vindeca o serie de boli.

Imediat ce bataile cordonului omblical inceteaza, acesta este sectionat si se recolteaza sangele din el si din placenta, iar in urmatoarele 96 de ore este transportat la banca de celule si procesat, fiind pregatit pentru a fi inghetat.

In situatia in care, mai tarziu, apar probleme de sanatate, celulele stem pot fi folosite prin transplant fie pentru persoana de la care au fost prelevate la nastere, fie unui frate sau unei surori a bebelusului care s-a supus procesului recoltarii.

Ce boli pot fi tratate cu celulele stem?

Teoretic, orice fel de boala poata fi tratata cu celulele stem: leucemia si alte boli hematologice maligne, boli metabolice ereditare, boli autoimune, diabet, Parkinson, boli cardiace – infarctul miocardic, cancer.

In prezent, numarul persoanelor tratate cu celule stem este redus, iar cei care au beneficiat pana acum de un astfel de tratament sufereau de boli grave, in stadii terminale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Viitorul insa este promitator si studiile arata ca tratamentele cu celule stem vor da rezultate imbucuratoare.

Va recomandam sa cititi si:

Nasterea si prelevarea de celule stem pentru sanatatea copilului tau

Totul despre recoltarea celulelor stem

77 de boli care se pot trata cu celule stem

Foto@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri