• Vitamina D creste puterea de aparare a sistemului imunitar si se gaseste in peste, lapte, unt, galbenus de ou si cereale integrale.
• Sucul de legume – este un bun intaritor al sistemului imunitar, daca se consuma o data pe zi, timp de 1-2 saptamani. Sucul poate contine patrunjel, telina si morcovi sau sfecla, castraveti si morcovi.
• Propolisul – este recunoscut pentru calitatile sale de intarire a sistemului imunitar. Acesta i se poate administra copilului intr-o lingurita de miere, in fiecare dimineata, urmata apoi de un ceai cald cu lamaie.
• Echinaceea – are rolul de a preveni aparita infectiilor virale si respiratorii si este foarte importanta pentru functionarea sistemului imunitar. Se poate administra copilului sub forma de ceai, pulbere, pastille sau sirop.
• Mierea de albine – este un important remediu natural pentru cresterea imunitatii, faciliteaza digestia, imbunatateste activitatea inimii si are proprietati antibacteriene.Mierea in combinatie cu scortisoara sau ghimbir are un efect puternic de intarire a sistemului imunitar.
• Catina – este o planta bogata in vitamine, minerale si aminoacizi si este un remediu natural eficient pentru cresterea imunitatii copiilor care sufera de anemie si nu au pofta de mancare. Catina se poate administra copilului sub forma de pulbere, sirop sau ceai.
• Menta – este recomandata pentru cresterea imunitatii copiilor si se recomanda a fi consumata pentru tratarea gripelor, a racelilor, bronsitelor si chiar a pneumoniilor.
Descoperiti si:
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.