• Zincul – are proprietati antioxidante si este recunoscut pentru cresterea imunitatii copilului. Zincul se gaseste in alimente precum: galbenus de ou, peste, ficat, fasole, linte, migdale, carnea de pui si de curcan.
• Ceaiuri calde antigripale – lichidele calde mentin organismul la temperatura optima si omoara bacteriile. Pentru intarirea imunitatii, se pot administra copiilor ceaiuri precum: tei, musetel, busuioc, macese, mure, afine, zmeura, lamaie.
• Sportul si plimbarile in aer liber – stimuleaza intens sistemul imunitar, oxigeneaza tesuturile si energizeaza organismul celui mic, crescandu-I, in acest fel, rezistenta in fata infectiilor si a virozelor.• Igiena – este un aspect foarte important caruia trebuie sa i se acorde o atentie deosebita.
Copilul trebuie instruit de mic sa se spele pe maini cu apa si sapun pentru a preveni contaminarea cu virusi, inainte de fiecare masa, dupa ce a fost la toaleta, dupa ce s-a intors de la joaca sau a pus mana pe animale.
• Masajele cu uleiuri esentiale – au proprietati antioxidante si antibacteriene si contribuie la cresterea imunitatii copiilor intr-un mod placut si relaxant. Se pot folosi uleiuri precum: uleiul de coriandru, ulei de migdale dulci si ulei de anason.
• Dusurile scurte cu apa rece – stimuleaza activitatea inimii si a sistemului circulator. Inainte de a folosi apa rece, corpul celui mic trebuie incalzit, camera de baie trebuie si ea bine incalzita, apoi copilul trebuie invelit intr-un prosop calduros si pufos.
Va recomandam sa cititi si:
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân