28 Octombrie 2013 publicat în Mami 18 share-uri

Cine a zis ca e usor sa fii parinte si sa iti cresti copilul in asa fel incat el sa fie cel mai destept, cel mai cuminte, cel mai bine educat si asa mai departe? Intrucat noi stim cat de dificila este meseria de parinte, iti venim in ajutor cu 20 de sfaturi esentiale despre viata pe care sa i le oferi micutului tau.

Cresterea si educatia copilului sunt 2 aspecte esentiale de care orice parinte trebuie sa tina cont si carora trebuie sa le acorde o atentie deosebita. Copilul trebuie educat si invatat sa se poarte inca din primii ani de viata, deoarece asa cum este invatat de mic, asa va fi si in viitor. Tocmai de aceea vorbim de cei 7 ani de acasa, considerati “anii de aur” ai dezvoltarii micutului tau.

In calitate de parinti, avem o multime de indatoriri fata de copiii nostri si jucam multe roluri pentru ei: suntem parinti, profesori, prieteni, bucatari, medici si asa mai departe. Pentru a-I creste asa cum se cuvine si pentru a le oferi tot ceea ce este mai bun, noi va venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile de viata pe care orice parinte ar trebui sa le dea copilului sau.

20 de sfaturi esentiale de la parinti pentru copiii lor

1. Sfatuieste-l sa fie intotdeauna EL si sa isi urmeze drumul. Nu trebuie sa devina medic sau inginer doar pentru ca asta este meseria ta sau pentru ca asta iti doresti pentru el.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

2. Spune-i ca in viata va face, cu siguranta, si greseli. Invata-l insa sa le recunoasca, sa isi asume responsabilitatea pentru ele si sa isi ceara scuze. De asemenea, si tu trebuie sa iti ceri scuze daca gresesti fata de copilul tau sau fata de oricine altcineva. Exemplul personal este intotdeauna cel mai bun.

3. Invata-l sa aprecieze si sa fie recunoscator pentru tot ceea ce ii oferi, fara sa ii reprosezi insa ca altii ar da orice sa se bucure de ceea ce are el.

4. Nu il critica pe el ca persoana, ci critica-i comportamentul. Nu-i spune ca este “dezordonat”, ci atrage-i atentia asupra faptului ca nu a lasat ordine in camera.

Foto familie fericita@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri