28 Octombrie 2013 publicat în Mami 18 share-uri

Cine a zis ca e usor sa fii parinte si sa iti cresti copilul in asa fel incat el sa fie cel mai destept, cel mai cuminte, cel mai bine educat si asa mai departe? Intrucat noi stim cat de dificila este meseria de parinte, iti venim in ajutor cu 20 de sfaturi esentiale despre viata pe care sa i le oferi micutului tau.

5. Incurajeaza-l sa vorbeasca despre planurile sale, despre visurile si idealurile lui, asculta-l fara sa il intrerupi si ofera-i sprijinul tau neconditionat.

6. Incurajeaza-l sa citeasca si sa iubeasca lectura! Recomanda-i o serie de carti pe care le-ai citit chiar tu sau da-i libertatea de a alege el ce vrea sa citeasca.

7. Ajuta-l si supravegheaza-l sa isi faca temele, insa nu i le face tu! Explica-i ca temele reprezinta o responsabilitate specifica varstei: asa cum voi mergeti la serviciu si trebuie sa aveti totul pregatit, si el trebuie sa mearga la scoala cu temele facute.

8. Invata-l ca banii nu cad din cer si ca voi munciti cu greu pentru a-l creste si a-i face toate poftele. Luati-l cu voi atunci cand mergeti la cumparaturi pentru a-l face sa constientizeze valoarea banului.

9. Cere-i sa nu vorbeasca urat sau vulgar si incearca si tu sa te abtii pe cat posibil sa spui vreo prostie in fata lui! Asa cum spuneam si mai devreme, exemplul personal este cea mai buna solutie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe

10. Sfatuieste-l sa alcatuiasca o lista cu oamenii pe care ii admira, apoi discutati impreuna calitatile acestora si motivele pentru care ei constituie sau nu un exemplu demn de urmat in viata.

11. Cere-i sa faca ordine daca isi lasa lucrurile imprastiate si, in cazul in care este prea mic sa faca ordine de unul singur, faceti asta impreuna, il veti ajuta in acest fel sa dobandeasca un simt al responsabilitatii.

12. Invata-l sa nu se lase descurajat in urma unui esec, ci incearca sa ii arati intotdeauna partea buna din tot ceea ce se intampla.

Foto tablou de familie@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri