5. Incurajeaza-l sa vorbeasca despre planurile sale, despre visurile si idealurile lui, asculta-l fara sa il intrerupi si ofera-i sprijinul tau neconditionat.
6. Incurajeaza-l sa citeasca si sa iubeasca lectura! Recomanda-i o serie de carti pe care le-ai citit chiar tu sau da-i libertatea de a alege el ce vrea sa citeasca.
7. Ajuta-l si supravegheaza-l sa isi faca temele, insa nu i le face tu! Explica-i ca temele reprezinta o responsabilitate specifica varstei: asa cum voi mergeti la serviciu si trebuie sa aveti totul pregatit, si el trebuie sa mearga la scoala cu temele facute.
8. Invata-l ca banii nu cad din cer si ca voi munciti cu greu pentru a-l creste si a-i face toate poftele. Luati-l cu voi atunci cand mergeti la cumparaturi pentru a-l face sa constientizeze valoarea banului.
9. Cere-i sa nu vorbeasca urat sau vulgar si incearca si tu sa te abtii pe cat posibil sa spui vreo prostie in fata lui! Asa cum spuneam si mai devreme, exemplul personal este cea mai buna solutie.
10. Sfatuieste-l sa alcatuiasca o lista cu oamenii pe care ii admira, apoi discutati impreuna calitatile acestora si motivele pentru care ei constituie sau nu un exemplu demn de urmat in viata.
11. Cere-i sa faca ordine daca isi lasa lucrurile imprastiate si, in cazul in care este prea mic sa faca ordine de unul singur, faceti asta impreuna, il veti ajuta in acest fel sa dobandeasca un simt al responsabilitatii.
12. Invata-l sa nu se lase descurajat in urma unui esec, ci incearca sa ii arati intotdeauna partea buna din tot ceea ce se intampla.
Foto tablou de familie@Shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară