De foarte multe ori ne-am intrebat daca este bine sa dam copiilor nostri bani de buzunar, cand ar trebui sa le dam, cati bani ar trebui sa le dam si asa mai departe. Exista fel si fel de parinti, unii care le ofera copiilor bani fara limita, altii care, din contra, nu le lasa pe mana niciun ban, considerand ca nu este necesar atata timp cat ei ii intretin si le cumpara lucrurile de care au nevoie.
Pentru a stii cum sa gestionati situatia banilor, cum sa ii faceti pe cei mici sa constientizeze valoarea banului si cati bani este bine sa le dati copiilor vostri, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o serie de sfaturi practice.
Cum invatati copilul sa aprecieze banii si sa economiseasca
10 Sfaturi utile de la specialistul Kidz
• In primul rand, vom raspunde la intrebarea daca este bine sa ii dati copilului bani. Si DA, este bine, deoarece in felul acesta il responsabilizati si, in acelasi timp, ii aratati ca aveti incredere in el. Tocmai de aceea, in momentul in care ii oferiti bani, nu il trageti la raspundere la fiecare pas pe ce sau de ce i-a cheltuit, mai ales daca isi cumpara o jucarie sau ceva de mancare la care pofteste.
• Varsta optima la care copilul incepe sa inteleaga si sa constientizeze valoarea banului este in jur de 4 ani;
• Oferiti-le copiilor vostri o suma de bani saptamanala sau lunara si invatati-i sa ii gestioneze, sa ii imparta in bani de buzunar, economii si bani pentru situatii de urgenta;
• Mergeti impreuna cu micutul la cumparaturi. In felul acesta, isi va forma o idee despre cum se achizitioneaza produsele, despre pretul acestora si despre faptul ca nu aruncam in cosul de cumparaturi orice ne vine la indemana, ci luam doar strictul necesar. Cumparaturile au rol educativ si il vor determina pe cel mic sa economiseasca bani de unul singur pentru a-si achizitiona jucaria mult dorita;
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară