14 Octombrie 2013 publicat în Mami 64 share-uri

Toate femeile isi iubesc podoaba capilara si nu mai stiu la ce tratamente sa recurga pentru a avea un par cat mai frumos. Iata, in continuare, cateva informatii esentiale pe care trebuie sa le stii despre parul tau!

Comunicat de presa

TU SI CORPUL TAU

ATUNCI CAND ASTEPTI UN COPIL, MULTE TRANSFORMARI MINUNATE SE PETREC IN CORPUL TAU PENTRU A ASIGURA O NASTERE SANATOASA SI UN COPIL SANATOS.

Cand esti insarcinata si dupa ce ai nascut, schimbarile nivelului de estrogen si progesteron sunt responsabile pentru majoritatea simptomelor pe care le experimentezi, fie ca sunt legate de piele, de par sau pur si simplu de dispozitia ta generala.

Aceste schimbari le afecteaza in mod diferit pe proaspetele mamici, iar calea cea mai buna este sa le intelegi si sa le accepti, apoi sa te documentezi, sa cauti informatii si sa gasesti solutiile care sunt la indemana ta.

TU SI PARUL TAU

75% DINTRE PROASPETELE MAMICI AU OBSERVAT O CADERE MAI VIZIBILA A PARULUI DUPA CE AU NASCUT.

Parul nu creşte in mod continuu de-a lungul vieţii, ci conform unui proces ciclic ce are faze prelungite de
creştere activa care alterneaza cu perioade relativ scurte de inactivitate. Exista trei faze ciclice:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

- faza de creştere (anagena),

- faza de tranziţie (catagena),

- faza de inactivitate (telogena).

In orice moment, cele mai multe fire se gasesc in faza de crestere, iar altele sunt in tranzitie sau cad. In timpul sarcinii, pana la 95% din fire pot fi in faza de crestere activa.

Dr. Piraccini, dermatolog la Universitatea din Bologna, Italia, explica: “Activitatea hormonala crescuta din timpul sarcinii determina ca mai multe fire de par sa se gaseasca in faza activa de crestere decat in mod normal si, ca urmare a acestui fapt, caderea parului sa fie mult diminuata. La 6 saptamani dupa nastere, rata de crestere a parului scade, iar caderea parului se intensifica si devine vizibila. Subtierea parului este o problema uzuala pentru mame la aproximativ 3-4 luni dupa nastere si poate sa dureze pana la 1 an.”

Foto perierea parului@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri