18 Octombrie 2013 publicat în Mami 47 share-uri

Ii dam copilului bani de buzunar? Daca da, cand este bine sa ii dam si ce suma? Daca si voi v-ati pus vreodata toate aceste intrebari, acum a venit momentul sa aflati si raspunsurile, de la specialistul Kidz.

• In momenul in care refuzati sa ii cumparati copilului un anumit obiect, nu spuneti “NU” si atat. Explicati-i de ce nu ii puteti face pe plac, pentru ca doar in felul acesta va intelege ca nu este rea vointa, ci pur si simplu nu va permiteti sa ii cumparati de fiecare data ceea ce isi doreste, mai ales daca nu este ceva absolut necesar.

• Nu ii oferiti copilului bani drept recompensa ca a luat o nota mare sau ca si-a facut curatenie in camera: il veti obisnui asa si poate va veni ziua in care nu veti avea bani sa il rasplatiti pentru zecele obtinut la matematica, fapt ce il va face sa isi piarda increderea in voi si, totodata, sa ii scada interesul pentru studiu.

• Daca micutul vostru isi doreste cu ardoare ceva, nu va oferiti sa ii cumparati voi, ci propuneti-i sa economiseasca bani 2-3 luni si voi doar ii completati suma. In felul acesta, il veti invata ce inseamna sa stranga bani, va avea multumirea ca si-a adus contributia si, mai mult de-atat, va va fi cu siguranta recunoscator pentru ajutor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

• Inainte de a-i da bani pe mana copilului, sfatuiti-l ca nu este bine sa umble cu portofelul in buzunar, sa nu imprumute bani altor copii si nici sa nu se imprumute de la colegi.

• Nu le dati copiilor bani atunci cand ies la joaca cu alti copii, deoarece exista marea posibilitate de a-i pierde in zbenguiala lor. De asemenea, va recomandam sa nu le dati bani nici la scoala, sa stea la coada la magazinul scolii si sa se imbulzeasca pentru un corn. Cel mai bine le dati pachetel de acasa – este mult mai sigur si mai sanatos.

• In schimb, trebuie sa le dati bani copiilor atunci cand merg in excursii sau la iesiri organizate cu scoala, ori cand le este neaparat pofta sa manance ceva ce au vazut la colegul de clasa.

Va recomandam sa cititi si:

Practic: Cum alegi tetina bebelusului tau

Practic: Cum alegi scaunul de masina pentru bebelusi

Practic: Cum inveti copilul la olita

Practic: Cum alegeti patutul pentru copil

Practic: Cum alegeti caruciorul pentru copii

Practic: Cum tratezi intoxicatiile la copii

Practic: Cum faci baita bebelusului

Foto@Shutterstock.com

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri