14 Octombrie 2013 publicat în Mami 37 share-uri

Botezul este o ceremonie de o mare incarcatura emotionala ce este prezent in viata fiecarui bebelus si reprezinta primul contact al copilului cu lumea crestina. Desi poate parea dificil sa organizezi un botez de vis, noi va aratam in cele ce urmeaza ca trebuie doar sa aveti putina rabdare si atentie pentru ca totul sa iasa exact asa cum va doriti.

Botezul reprezinta primul contact pe care bebelusul il are cu lumea crestina, fiind un moment deosebit de important pentru intreaga familie si de o mare incarcatura emotionala. La botez, micutul este crestinat si primeste numele pe care il va purta toata viata.

Semnificatia traditionala a botezului, pe care, din pacate, prea putini oameni si-o mai amintesc in zilele noastre, este aceea de curatare a pacatului stramosesc comis de Adam si Eva. Prin intermediul botezului, copilul este iertat de acest pacat, i se deschide o poarta de intrare in Biserica si primeste darul Duhului Sfant.

Etapele botezului

Slujba botezului cuprinde 2 etape:

• In prima parte a slujbei, micutul este curatat de spiritele rele, care sunt alungate printr-o serie de rugaciuni, in pridvorul bisericii.

• Cea de-a doua parte a botezului, slujba propiu-zisa, se oficiaza impreuna cu slujba mirungerii si cuprinde rugaciuni, scufundarea copilului in apa, ungerea lui cu Sfantul mir, spalarea si tunderea simbolica a bebelusului etc. Dupa finalizarea slujbei de botez, are loc impartasania cu Sfanta Euharistie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Alegerea numelui pentru botez

Cand vine vorba de alegerea numelui pentru botez, intotdeauna apar fel si fel de polemici fie intre parinti, fie intre parinti si bunici si asa mai departe. Voi vreti un nume modern, bunicii vor un nume de sfant, voi vreti un singur nume, ei vor doua si astfel se isca o serie de discutii. Haideti sa vedem in continuare care este perspectiva religioasa asupra numelor de botez si cate nume ar fi bine sa punem copilului.

Foto botez@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri