14 Octombrie 2013 publicat în Mami 37 share-uri

Botezul este o ceremonie de o mare incarcatura emotionala ce este prezent in viata fiecarui bebelus si reprezinta primul contact al copilului cu lumea crestina. Desi poate parea dificil sa organizezi un botez de vis, noi va aratam in cele ce urmeaza ca trebuie doar sa aveti putina rabdare si atentie pentru ca totul sa iasa exact asa cum va doriti.

Din punctul de vedere al bisericii, copilul ar trebui sa poarte un singur nume, de sfant, cel mai apropiat calendaristic de data nasterii. Se considera ca parintii care pun copilului doua sau mai multe nume nu inteleg unicitatea persoanei si scindeaza astfel identitatea celui mic in doua unitati valorice diferite.

Majoritatea parintilor insa aleg mai multe nume de botez, din urmatoarele motive:

• Decizia lor finala nu s-a putut reduce la un singur nume

• Vor ca micutul sa poarte numele ales de ei, dar si un nume de sfant sau numele nasului

• Presiuni din partea bunicilor sau a altor rude pentru a pune copilului un anumit nume

• Nasterea copilului intr-o zi speciala, care trebuie marcata in acest fel

Organizarea botezului

Organizarea unui botez minunat nu este deloc grea, trebuie doar sa stiti exact ceea ce va doriti, sa fiti atenti la detalii si sa pregatiti totul din timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

• In primul rand, hotarati-va asupra bisericii si a preotului care va oficia slujba, mergeti si discutati cu acesta pentru a fixa ziua in care doriti sa faceti botezul copilului si daca vreti o slujba separata sau nu de slujba obisnuita de duminica.

• In al doilea rand, trebuie sa alegeti nasii copilului. Nasii pot fi chiar nasii vostri de botez sau de cununie sau, cum se obisnuieste in ultima vreme, cei mai buni prieteni ai vostri. Aveti grija totusi ce nasi alegeti, deoarece acestia sunt parintii spirituali ai copilului si trebuie sa fie un exemplu demn de urmat.

• In al treilea rand, pregatiti-va din timp pentru ceremonia de la biserica. Rugati invitatii sa vina cu cel putin 10 minute inainte si in cazul in care vor mai fi prezenti si alti copii la ceremonie, rugati-i pe parintii lor sa ii tina mai departe de locul unde va fi botezat micutul, pentru a nu deranja.

Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Foto copil botezat@Shutterstock.com

V-ar mai putea interesa si:

Set de botez cu maneca lunga

Set de botez model 8

Set de botez complet

Pantofiori fete Corsage


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri