Din punctul de vedere al bisericii, copilul ar trebui sa poarte un singur nume, de sfant, cel mai apropiat calendaristic de data nasterii. Se considera ca parintii care pun copilului doua sau mai multe nume nu inteleg unicitatea persoanei si scindeaza astfel identitatea celui mic in doua unitati valorice diferite.
Majoritatea parintilor insa aleg mai multe nume de botez, din urmatoarele motive:
• Decizia lor finala nu s-a putut reduce la un singur nume
• Vor ca micutul sa poarte numele ales de ei, dar si un nume de sfant sau numele nasului
• Presiuni din partea bunicilor sau a altor rude pentru a pune copilului un anumit nume
• Nasterea copilului intr-o zi speciala, care trebuie marcata in acest fel
Organizarea botezului
Organizarea unui botez minunat nu este deloc grea, trebuie doar sa stiti exact ceea ce va doriti, sa fiti atenti la detalii si sa pregatiti totul din timp.
• In primul rand, hotarati-va asupra bisericii si a preotului care va oficia slujba, mergeti si discutati cu acesta pentru a fixa ziua in care doriti sa faceti botezul copilului si daca vreti o slujba separata sau nu de slujba obisnuita de duminica.
• In al doilea rand, trebuie sa alegeti nasii copilului. Nasii pot fi chiar nasii vostri de botez sau de cununie sau, cum se obisnuieste in ultima vreme, cei mai buni prieteni ai vostri. Aveti grija totusi ce nasi alegeti, deoarece acestia sunt parintii spirituali ai copilului si trebuie sa fie un exemplu demn de urmat.
• In al treilea rand, pregatiti-va din timp pentru ceremonia de la biserica. Rugati invitatii sa vina cu cel putin 10 minute inainte si in cazul in care vor mai fi prezenti si alti copii la ceremonie, rugati-i pe parintii lor sa ii tina mai departe de locul unde va fi botezat micutul, pentru a nu deranja.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?