14 Octombrie 2013 publicat în Mami 37 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Botezul este o ceremonie de o mare incarcatura emotionala ce este prezent in viata fiecarui bebelus si reprezinta primul contact al copilului cu lumea crestina. Desi poate parea dificil sa organizezi un botez de vis, noi va aratam in cele ce urmeaza ca trebuie doar sa aveti putina rabdare si atentie pentru ca totul sa iasa exact asa cum va doriti.

• Si nu in ultimul rand – petrecerea de dupa botez. Aceasta poate fi restransa, doar cu familia, nasii si prietenii apropiati sau poate fi o petrecere extinsa, cu multi invitati, cu un meniu special, la restaurant.

6 Obiceiuri si traditii de botez

• La biserica, bebelusul trebuie sa fie adus imbracat in hainutele de la parinti sau de la moasa

• Apa de botez trebuie sa fie rece

• La sfarsitul slujbei, copilul este uns cu un betisor parfumat dupa urechiuse, la subrat si pe picioruse

• Acasa, nasa va trece copilul peste prag si i-l va da mamei, spunandu-i de 3 ori: “Ti-am luat un pagan, ti-am adus un crestin”

• Copilul nu trebuie schimbat de hainele de botez inainte de apusul soarelui si nu trebuie pupat pana a doua zi

• Baita bebelusului de a doua zi trebuie facuta de catre nasa, cu lumanarea de botez aprinsa langa. Nasa trebuie sa aiba prosop, ulei pentru bebelus, sampon, costumas, paturica, jucarioare etc. si trebuie sa descante copilului inainte de a-l baga in cadita, apoi sa il unga cu mir la incheieturi. Apa cu tot ce este in ea se pune la radacina unui pom sau a unei plante, intr-un loc curat si retras.

Apa de la baita de a doua zi trebuie sa contina: petale de trandafir, flori de tei, un ban de aur sau de argint, uleiuri frumos mirositoare, orez, grau, busuioc, lapte dulce, miere, zahar, un fulg, menta si romanita, parfum etc.

Foto [email protected]


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri