28 Octombrie 2013 publicat în Mami 18 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cine a zis ca e usor sa fii parinte si sa iti cresti copilul in asa fel incat el sa fie cel mai destept, cel mai cuminte, cel mai bine educat si asa mai departe? Intrucat noi stim cat de dificila este meseria de parinte, iti venim in ajutor cu 20 de sfaturi esentiale despre viata pe care sa i le oferi micutului tau.

13. Implica-l in hobby-urile tale si explica-i de ce iti place sa faci un anumit lucru. In acest fel veti ajunge sa petreceti mai mult timp impreuna si sa va apropiati.

14. Sfatuieste-l si ajuta-l sa se implice in cat mai multe activitati educative si constructive in timpul liber: sa faca sport, sa mearga la lectii de canto, pian, ateliere de pictura, cursuri de actorie etc.

15. Lauda-l cand realizeaza ceva, oricat de mica ar fi realizarea lui. In acest fel, ii vei creste increderea si stima de sine.

16. Nu-i da voie sa fie agresiv sau sa manifeste violenta fata de prietenii sai, alte persoane sau animale. Odata ce ii vei tolera un astfel de comportament, asa se va invata si va continua sa se poarte inadecvat.

17. Invata-l sa nu fie risipitor, sa stinga lumina cand iese din camera, sa opreasca apa la robinet si sa nu arunce la gunoi lucrurile bune. Il vei ajuta sa isi formeze o viziune asupra gestionarii banilor si a reusrselor de orice fel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Citate despre familie și copii: Expresii pentru iubirea și unitatea familială Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă Machiaj de seară cu sclipici - Ghid pentru un look strălucitor și spectaculos, demn de covorul roșu

18. Spune-i sa puna lucrurile la locul lor dupa ce le-a folosit, sa restituie obiectele imprumutate si sa isi ia inapoi lucrurile pe care le-a dat altor copii cu imprumut.

19. Daca strica ceva in casa, cere-i sa te ajute sa repari, chiar daca ajutorul lui este unul minor. Trebuie insa sa inteleaga ca el este responsabil pentru ceea ce s-a intamplat si trebuie sa incerce sa isi indrepte greseala.

20. Ia-l cu tine, din cand in cand, la serviciu, la piata, la intalnirile cu prietenii, croitor, cumparaturi etc. Lasa-l sa isi spuna parerea sau sa puna el obiectele in cosul de cumparaturi. Se va simti, cu siguranta, important si responsabil.

Va recomandam sa cititi si:

Cum inveti copilul sa economiseasca si sa gestioneze banii pe care tu ii oferi?

Scoala prin joc - Fa-ti copilul sa invete de placere

Cum sa iti pregatesti copilul pentru scoala

4 Tips-uri pentru o comunicare eficienta parinte-copil

Alternative in locul pedepsei

Foto familie activitati la laptop@Shutterstock.com

Vișinată rețete - Cum să prepari cea mai bună vișinată de casă ”Moștenim 15-20% din genele părinților, restul este în mâinile noastre”. Dr. Roxana Voica, despre secretele longevității din perspectivă științifică Rutina esențială de îngrijire a tenului în funcție de vârstă – Recomandări prețioase

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri